WhatsApp, Sinir Bozucu Gruplardan Kurtulmanızı Sağlayacak Yeni Bir Güncelleme Yayınladı

16
10
2
2
2
WhatsApp günümüzde oldukça fazla kişi tarafından kullanılıyor. Öyle ki bu sayı her gün yaklaşık 300 milyonu buluyor. En popüler uygulamalardan biri olan WhatsApp, isteğiniz dışında gruplara eklenmenizin önüne geçecek yeni güncellemesini yayınladı. Artık seçtiğiniz kişiler dışında kimse sizi gruplara ekleyemeyecek.

WhatsApp bu günlerde oldukça popüler bir mesajlaşma platformudur. Muhtemelen uygulamayı kullanıyorsunuzdur ya da kullanan birçok insanı tanıyorsunuzdur. Arkadaşlar arasında ya da bir gezide iletişimde kalmak için her zaman bir WhatsApp grup sohbeti açılır.

Grup sohbeti ile ilgili en büyük sorunlardan biri, istemediğiniz ve bilmediğiniz halde gruplara eklenebiliyorsunuz. Platformda birçok insan tanıyorsanız, bir süre sonra kendinizi telefonunuzun mesajlar yüzünden susmadığı sinir bozucu bir sürü gruba eklenmiş halde buluyorsunuz.

WhatsApp bununla ilgili bir adım attı

WhatsApp gruplarla ilgili güncelleme yayınladı

Yeni bir WhatsApp güncellemesi ile kullanıcıların artık grup sohbetlerine izinleri olmadan eklenmeyeceği bir özellik yayınlandı. Her gün yaklaşık 300 milyon kişi tarafından kullanılan, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamasının en son güncellemesindeki, Android ve iOS aygıtları için gelen bu en son özellik, kişinin kendisini yeni gruplara ekleyebilecek kişileri seçmesine olanak sağlıyor. 

Üç farklı gizlilik seçeneği bulunuyor

WhatsApp gruplarla ilgili güncelleme yayınladı

Özellik WhatsApp uygulamasının gizlilik ayarlarından etkinleştirilebiliyor ve şu anda gruplara eklemeye yetki vermek için üç seçenek bulunuyor: 'Herkes', 'Kişilerim' veya ‘Şu Kişiler Dışında’. Bu son seçenek kullanıcıların, özel sohbetler yoluyla herhangi bir grup davetiyesi yollayacak belirli kişileri kara listeye almasına izin veriyor. Kullanıcıların daha sonra davetiyeyi kabul etmeye karar vermek için üç günleri oluyor.

Özellik nasıl etkinleştirilir?

WhatsApp gruplarla ilgili özellik nasıl etkinleştirilir

Özelliği ayarlardan etkinleştirebilirsiniz: Hesap → Gizlilik → Gruplar bölümüne girdikten sonra tercihinizi seçin. Güncellenmiş seçenekleri henüz göremiyorsanız uygulamanızı Google Play Store'dan güncelleyin. Yeni güncelleme geçen ay Hindistan’da yayınlandı ancak bugünden itibaren tüm WhatsApp kullanıcıları için indirilebilir.

Kaynak : https://ausdroid.net/2019/11/09/whatsapp-hands-more-control-to-users-for-group-chats/amp/
16
10
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
10
2
2
2