WhatsApp, Haber Doğrulama Sistemini Hindistan'da Uygulamaya Başladı

8
3
2
1
0
Hindistan'da yaşanan üzücü olaylar sonrası tasarlanan haber doğrulama sistemi, kısa bir süre önce uygulanmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda yalan bir haberin, WhatsApp üzerinden yayılması sonucu toplamda yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonrasında WhatsApp ise yalan haber tespit sisteminin oluşturulacağını açıkladı ve kısa bir süre önce de faaliyete geçirdi. 

Hindistan'da uygulamanın beta sürümüne sahip olan kullanıcılar, özelliği kullanmaya başladılar. WhatsApp güvenilir kaynaklardan gelmeyen görüntüler ve haberleri 5 kişiden fazlasıyla paylaşmanıza izin vermemekte. Test aşamasında olan özelliğin kısa bir süre sonra normal sürümlere geleceği belirtildi.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi medya eklerinin yanındaki ileri ok düğmesi artık kaldırılmıştır. Bu özellik bir fotoğrafı veya videoyu arkadaşlarınıza kolaylaştırmaktaydı. Ayrıca bir seferde beşten fazla sohbeti seçmeye çalıştığınızda, WhatsApp artık bir pop-up bildirimi ile "ileri sınırlama" hakkında sizi uyaracaktır.

WhatsApp'ın çabaları takdire şayan olsa da yalan haber yaymak isteyen kötü niyetli kullanıcılar bunu yapmaya devam edecektir. Basitçe söylemek gerekirse, sahte haberleri yaymak isteyenler, mesajları bir çok kez iletmek için daha fazla çaba sarf edecekler ve gelen mesajları sorgulamayan kullanıcılar da aynı şekilde tuzağa düşmeye devam edeceklerdir. 

Kaynak : https://beebom.com/whatsapp-forward-restrictions-live-beta-india/
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0