WhatsApp'a Kendini İmha Eden Mesaj Özelliği Geliyor

34
8
6
3
3
Günümüzde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, güncellemeler ile yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan bir habere göre WhatsApp'a kaybolan mesaj gönderme özelliği geliyor.

Kendini imha eden mesajlar, hassas bilgileri paylaşmak söz konusu olduğunda oldukça faydalıdır. Bu özelliği Telegram'da ve diğer bazı mesajlaşma uygulamalarında görmüş olabilirsiniz. Özellik, yayınlandığında WhatsApp için önemli bir özellik eklemesi olacak. Özelliği henüz en son sürümde göremiyoruz. Şu anda geliştirme aşamasında ve yakında kararlı sürüme geçecek.

WhatsApp'ta kendi kendini imha eden mesajlar “kaybolan mesajlar" olarak adlandırılabilir. Bir mesaj gönderip belli bir zaman sonra kendi kendini imha eden bu mesajlar, bazı durumlarda gayet kullanışlı oluyor. 

Mesajların ne zaman kaybolacağı seçilebiliyor:

whatsapp kaybolan mesaj

Bireysel görüşmelerin yanında, muhtemelen bu özelliği gruplarda da kullanabileceksiniz. Şu anda mevcut olan bilgilerle kaybolan mesajlar için daha fazla zamanlayıcı seçeneğinin olup olmadığını bilmiyoruz ancak Telegram uygulamasında olduğu gibi çalışacağını tahmin ediyoruz. 

Özelliğe ilişkin resmi bir duyuru bulunmadığını hatırlatalım. WhatsApp Beta özelliklerinin geçmişi göz önüne alındığında bunun erken gelişim aşamasında olduğunu ve özelliğin nihai kararlı yapıya ulaşabileceği gibi iptal edilebileceğini de söyleyebiliriz.

Yeni özellik, kullanıcılar için oldukça kullanışlı olacak. Bu yüzden bir sonraki ana sürümle birlikte yayınlanması bekleniyor. Kaybolan mesajlar gönderebilmek sizce gerekli bir özellik mi? Yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/10/whatsapp-self-destructing-messages/?utm_source=mainrss
34
8
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
34
8
6
3
3