WhatsApp Sunucuları Dünya Çapında Çöktü!

10
4
2
1
0
Bu sabah saatlerinde WhatsApp sunucuları bilinmeyen bir nedenden ötürü bağlantı hatası vermeye başladı. Dünya çapında milyonlarca kullanıcı WhatsApp'a bağlanma konusunda sorun yaşadı. Neyse ki sorun yarım saatlik bir sürenin ardından düzeltildi.

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu sabah yine bir bağlantı sorunu ile karşı karşıya geldi. Binlerce kullanıcı sosyal medya üzerinden yaşadıklarını sorunu anlatırken cihazlarının WhatsApp’a bağlanamadığını dile getirdi. Twitter’da ise #whatsappdown etiketi trendler arasına girdi.

WhatsApp, Almanya, Malezya, Meksika, Brezilya, Arjantin, Singapur, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Yeni Zelanda ve Avustralya’da kullanıcıların bir bağlantı sorunu yaşadığını onayladı. Fakat bu ülkelerde bulunmayan bazı WhatsApp kullanıcıları da cihazlarının WhatsApp sunucularına bir türlü bağlanmadığını dile getirdi.

Neyse ki Türkiye’de söz konusu WhatsApp erişim sorunu çok az sayıda kullanıcıyı etkiledi. Dünya çapında ise milyonlarca iOS ve Android kullanıcısı hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelen WhatsApp’a bir süre erişemedi. Bağlantı sorunun büyük oranda Avrupa bölgesinde yaşandığı gözlemlendi.

Down Detector’de yer alan yukarıdaki haritaya bakarak WhatsApp’ın söz konusu bağlantı sorunun yaşandığı bölgeleri daha net bir şekilde inceleyebilirsiniz. WhatsApp, sunucuların çökmesinin ardından 30 dakika içinde sorunu çözmeyi başardı. Şu anda tüm kullanıcılar WhatsApp’a sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/whatsapp-down-june-14-2018-521552.shtml
10
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
1
0