WhatsApp, Şüpheli Gruplardaki Kullanıcıları Banlıyor

17
8
5
4
3
WhatsApp, gruplardaki denetimleri sıklaştırdı. Kullanıcılar artık, bir grupta sadece bulundukları için bile banlanabiliyorlar. Görünen o ki WhatsApp kullanıcılarının, özellikle dahil oldukları gruplarda daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılar tarafından hissedilmese de katı güvenlik kurallarına sahip. Bu güvenlik kurallarının aşılması, kullanıcıların WhatsApp hesaplarının banlanmasına ve o telefon numarasının bir daha WhatsApp ile ilişkilendirilememesine neden olabiliyor. Şimdi ortaya çıkan bilgilerse kullanıcıların, sadece bir grupta oldukları için bile banlanabileceklerini ortaya koyuyor.

WhatsApp, son dönemlerde grupları daha yoğun denetliyor gibi görünüyor. Çünkü ortaya çıkan raporlar, WhatsApp'ın son dönemlerde gruplara bağlı banlanma veya askıya alınma durumunda artış yaşandığını gösteriyor. Hatta öyle ki bir üniversite sınıfında 100 kişiden fazla katılımcının olduğu bir grup, grup isminin yasadışı tabirler içermesi nedeniyle banlanmış durumda. Üstelik WhatsApp, sadece bu grubu değil grup üyelerinin hesabını da banladı.

WhatsApp

Yukarıdaki gibi pek çok rapor, şu şıralar forumlarda dolaşıyor. Üstelik WhatsApp, yasaklanan kullanıcılara herhangi bir neden de sunmuyor. Kullanıcılar, hiç konuşmaya katılmadıkları bir grupta yasa dışı bir eylem olması durumunda banlanabiliyorlar. Bu da aslında kullanıcıların, gruplar konusunda daha hassas davranmak zorunda olduklarını gösteriyor. Çünkü WhatsApp'tan banlandıktan sonra yapılabilecek tek şey yeni bir telefon numarası almak.

İşin belki de en can sıkıcı noktası, WhatsApp'ın bu konuda hiçbir şey yapmıyor oluşu. Şöyle ki; eğer WhatsApp hesabınız banlanırsa ve bu durumun neden kaynaklandığıyla ilgili WhatsApp ile iletişime geçerseniz, sadece otomatik cevaplar alıyorsunuz. Bu da hesabınızdaki banın kaldırılamayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla tüketiciler, hesaplarının banlanması konusunda çaresiz kalıyorlar.

WhatsApp

WhatsApp'ın bu tarz banlanmalarından korunmanın bazı yolları elbette mevcut. Şöyle ki; WhatsApp sohbetlerindeki mesajlar (grup ya da kişisel fark etmiyor) uçtan uca şifreleniyor. Bu da WhatsApp yöneticilerinin, görüşmelerinize asla ulaşamayacakları anlamına geliyor. Ancak WhatsApp gruplarında bu durum biraz daha farklı. Yetkililer, WhatsApp gruplarının genel bilgilerine erişim sağlayabiliyorlar.

WhatsApp yetkililerinin erişim sağladığı grup bilgilerinin başında da "grup ismi" geliyor. Ayrıca yetkililer, grubunuz için oluşturulan açıklamalara da erişebiliyorlar. Dolayısıyla eğer bir grubun kurucusuysanız ya da grup kurucusunu yakından tanıyorsanız, gruptaki kontrolleri kısıtlayabilir veya kısıtlatabilirsiniz. Bu da grubun isim, profil resmi ve açıklama gibi bilgilerinin sadece yöneticiler tarafından yapılabileceği anlamına geliyor. Bu sayede WhatsApp hesabınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca tanımadığınız kişilerin sizi bir gruba eklemesini istemiyorsanız burada bulunan içeriğimizdeki adımları takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/11/whatsapp-is-permanently-banning-users-in-groups-having-a-suspicious-name/
17
8
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
17
8
5
4
3