'Keşke Bizde de Olsa' Diyeceğiniz WhatsApp Üzerinden Sağlık Raporu Alma Uygulaması

19
2
2
2
0
Yurt dışında işten izin almak için yeni bir sistem başlatıldı. Hasta olan kişilerin doktora gitmeden sağlık raporu almasına imkan veren bu sistem, WhatsApp üzerinden sağlık raporunu kişilere gönderiyor. Çalışanlar, işverenlerine bu raporu göndererek doktora gitmekle vakit kaybetmeden evde istirahat edebiliyor.

Hasta olduğumuz zaman iş yerinden izin almak için belirli bir sağlık raporunu iş yerimize vermemiz gerekiyor. Tabii ki bunun için de doktora gitmemiz gerekiyor. Almanya'nın Hamburg kentinde, bu adımları çok daha hızlı bir şekilde halletmenizi sağlayacak bir uygulama uygulanmaya başlandı.

Hamburg'da 2018 yılında kurulan bir firma, hastaların hastanelerde vakit kaybetmeden randevu almasını sağlayan bir sistem düzenledi. PayPal üzerinden küçük bir ücret ödeyen hastalar, bir anket doldurarak detayları doktorlara gönderiyor. Lübeck şehrindeki özel doktorlarsa hastalık izni için gerekli olan belgeleri hastalara gönderiyor.

whatsapp

Uygulamanın verilerine göre 10 binden fazla kişi bu hizmeti kullanıyor. Hizmet sayesinde hastalar, doktorlarla görüşmeden iş yerinden izin almak için gerekli olan belgeleri edinebiliyor. İşlem birçok kişi tarafından mantıklı görünse de iki farklı cephede de destekçilerin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Kuruluşun kurucusu Can Ansay, sistemin son derece mantıklı olduğunu ve hasta olan kişilerin soğuk aldıkları zaman bunun bir soğuk algınlığı vakası olduğunu bildiğini belirtiyor. Böyle bir durumda doktor ziyaretinin gereksiz olduğunu belirten Ansay, doktorların da daha ciddi vakalar üzerine daha fazla düşebildiklerini belirtiyor.

sağlık raporu

Bunun yanı sıra bazı doktorlar, soğuk algınlığı gibi görünebilen ancak çok daha ciddi hastalıkların bu şekilde yaygınlaşabileceğini belirtiyor. Tüm bunların yanı sıra sağlık raporu yalnızca soğuk algınlığı için geçerli ve kişilere yılda iki defa olmak üzere üç günlük izinler veriliyor.

Sağlık konusundaki endişeleri bir kenara bırakacak olursak işverenler, çalışanlarının işten kaytarmak için de bu yöntemi kullanabileceğinden şüpheleniyor. İşverenler, kendisine bu şekilde sağlık raporu gönderenlere izin vermek istemediğini de belirtiyor.

Hizmetin kurucusu Ansay ise sisteminin güvenilir olduğunu, yakın gelecekte diğer ciddi olmayan hastalıklar için de bu hizmeti sağlamayı düşündüğünü ifade etti. Kurucu, diğer ciddi olmayan hastalıkların ne olduğunu belirtmedi.

Kaynak : https://technoidhub.com/news/10000-people-use-whatsapp-get-sick-leave-without-going-doctor/17854/
19
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
2
2
0