WhatsApp Web'e Resmi Karanlık Mod Desteği Geldi: Nasıl Kullanılır?

52
21
19
12
2
Kullanıcıların pek çok uygulama için ısrarla talep ettiği, karanlık mod WhatsApp Web'e geldi. Bir geliştirici tarafından üçüncü parti olarak geliştirilen karanlık modu kullanmanız için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz. Peki WhatsApp Web karanlık mod nasıl açılır? Nasıl yüklenir ve kullanılır? Gelin açıklayalım.

Facebook’un mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın tarayıcı sürümü WhatsApp Web ve Windows ile macOS uyumlu olan WhatsApp masaüstü uygulamaları, karanlık mod desteğine kavuştu. Android ve iPhone (iOS) sürümleri için geçtiğimiz yıl sunulmaya başlanan karanlık mod, artık resmen WhatsApp Web ve masaüstü uygulamalarında da var.

WhatsApp mobil uygulamalarının ardından Web sürümüne de karanlık modu getirmesi, kullanıcıların sesini geç de olsa duyduğu anlamına geliyor. Zira daha önceleri üçüncü parti tarayıcı eklentileriyle kullanılabilen WhatsApp Web karanlık mod seçeneği, güvenlik endişelerine neden oluyordu. Neyse ki artık böyle bir durum kalmadı.

WhatsApp Web karanlık mod nasıl kullanılır?

  • Adım #1: WhatsApp Web adresine gidin ya da WhatsApp masaüstü uygulamasını açın,
    whatsapp web
  • Adım #2: Soldaki sütunun üstünde yer alan üç nokta ve ardından Ayarlar seçeneğine tıklayın,
    whatsapp web
  • Adım #4: Ayarlar menüsünden Tema seçeneğine tıklayın, Koyu seçeneğini işaretleyin,
    whatsapp web
  • Adım #6: WhatsApp Web karanlık modun keyfini çıkarın.
    whatsapp web

WhatsApp Web için anlattığımız tüm bu adımlar, Windows ve macOS'larda kullanılan WhatsApp masaüstü uygulamaları için de geçerli. Aynı adımları uygulamalar için de kullanabilirsiniz. WhatsApp Web'te bulunan ancak mobil uygulamasında bulunmayan özellikleri de buradaki içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Karanlık mod furyası, özellikle AMOLED ekrana sahip akıllı telefonlar yaygınlaştığı için hiç de boşuna değil. Zira bu ekranlar, karanlık olan bölümler için enerji harcamadıklarından, batarya ömrünü uzatabiliyorlar. Android ve iOS gibi mobil işletim sistemlerinin ardından mobil uygulamalara da sıçrayan bu akım, WhatsApp gibi platformlar ile artık masaüstü bilgisayar deneyimlerine de etki etmeye başladı. 

52
21
19
12
2
Emoji İle Tepki Ver
52
21
19
12
2