WhatsApp, Yalan Haberlerin Yayılmasını Engelleyecek Yeni Özelliğini Yayınladı

15
5
2
1
0
WhatsApp, yalan haberlerin hızla yayılmasını engellemek için geliştirdiği İletildi Bilgisi özelliğini beta uygulaması için yayınladı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, beta uygulamasını güncelleyerek geçtiğimiz günlerde erişime kapalı olarak uygulamasına eklediği ‘iletildi Bilgisi’ özelliğini beta kullanıcıların hizmetine sundu. Bu özellikle birlikte WhatsApp beta kullanıcıları, iletilen mesajların kaç kez iletildiklerini görebilecekler.

Kullanıcılar yalnızca kendi ilettikleri mesajların kaç kez iletildiğini görebilecekler. Bu nedenle size iletilen bir mesajın kaç kez iletildiğini görmek istiyorsanız o mesajı iletmeniz gerekecek. Ayrıca bir mesajın kaç kez iletildiğini görmeniz için mesajın birden fazla sohbette iletilmiş olması gerekiyor. Aynı sohbette birden fazla iletilmesi sayılmıyor.

WhatsApp, İletildi Bilgisi özelliğini yalan ve kötü amaçlı haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla geliştirdi. Kullanıcılar, gerçekliğinden emin olamadıkları bir mesajın kaç kez iletildiğini kontrol ederek hızla yayılan bir yalan haber mi yoksa gerçek bir haber mi olduğunu ayırt edebilecekler.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/whatsapp-android-beta-2-19-87-message-forwarding-info-dark-mode-2015781
15
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
2
1
0