WhatsApp, Yalan Haberlerle Mücadeleye Son Hız Devam Ediyor

8
3
2
2
0
Facebook'un sahibi olduğu iletişim platformu WhatsApp, sağladığı imkânlarla yalan haberlerin oldukça hızlı yayılmasına sebep olabiliyor. Bu problemi önlemek adına çalışmalar yapan dev şirket, uygulamaya bu haberlerle mücadele etmek için yeni bir özellik getiriyor.

Çıkan son haberlere göre WhatsApp, kullanıcıların görselleri Google’da arayabileceği bir 'görsel arama' özelliğini test ediyor. Bu görsel arama özelliği, henüz tüm kullanıcılara ulaşmasa da Android cihazlardaki son WhatsApp beta sürümünde kullanılabiliyor.

Uygulama, mesajlaşmalardaki fotoğrafların görsel aramada kullanılmasının önünü açacak. Kullanıcı, görsel arama butonunu kullandığında benzer sonuçları görmek için uygulama tarafından Google Görseller'in sonuç sayfasına yönlendirilecek.

Yeni gelen bu özellikle birlikte kullanıcılar, görsellerin gerçek olup olmadığını veya arka plan görselinin değişikliğe uğratılıp uğratılmadığını öğrenebilecek.

Bir milyardan fazla kullanıcısı olan platform, 'görsel arama' butonunu getirerek yalan haberlerin yayılmasını önlemeyi amaçlıyor. Dünyanın en kalabalık 2. ülkesi olan Hindistan’da yalan haberler çoğunlukla WhatsApp üzerinden yayılıyor.

Platform, bu tarz haberlerle mücadele için her ay milyonlarca bot ve spam hesabı da engelliyor. WhatsApp'ın yeni özellikle birlikte yalan haberlerin yayılmasının önüne geçip geçemeyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://mashable.com/article/whatsapp-search-image-fake-news/#YTxFRmUcQGqn
8
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
2
0