WikiLeaks Kurucusu Julian Assange, İngiltere'de Gözaltına Alındı

34
8
2
0
0
Paylaştığı sansasyonel bilgilerde gündemin seyrini değiştiren WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde gözaltına alındı.

2012 senesinden beri Londra'da bulunan ve Ekvador'a ait büyükelçiliğin bir odasında yaşayan Assange, büyükelçilikte gözaltına alındı. Ekvador'un sığınma hakkını kaldırmasının hemen ardından İngiltere ve Ekvador hükumetlerinin ortak olarak yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan Assange'in mahkemeye çıkana kadar Londra Polis Merkezi'nde gözaltında tutulacağı belirtildi. 

WikiLeaks tarafından açıklamalar ise gecikmedi. İngiliz polisinin Assange'ı uluslararası hukuka aykırı şekilde göz altına aldığı belirtilirken, geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada bu durumun gerçekleşeceğini bildirmişlerdi. Ekvador, daha önceleri sosyal medyadan paylaştığı gönderilerin ülke çıkarlarına aykırı ve risk oluşturduğu gerekçesiyle Assange'ın internetini kestiğini duyurmuştu. İngiltere'nin dış işleri bakanı ise yaptığı açıklamada Ekvador hükumetine teşekkür ederek Assange'ın adalete hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Assange'ın gözaltına alındığı sırada ise bağırarak "İngiltere, Trump yönetiminin bu girişimine direnmeli" dedi. Assange'ın gözaltına alındığı anlar ise kameraların objektifindeydi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/avrupa/201904111038724010-Julian-assange-gozaltina-alindi/
34
8
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
8
2
0
0