Windows 10 ile Android'e Gelen Aramalar Bilgisayardan Yanıtlanabilecek

27
3
0
0
0
Windows 10 Insider Preview için yeni bir test sürümü (20H1) yayınlayan Microsoft, Android telefonlara gelen çağrıları doğrudan bilgisayar üzerinden cevaplama imkanı veren ‘Calls’ (Aramalar) özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu.

Geçtiğimiz ağustos ayında düzenlenen Samsung Unpacked etkinliğinde ‘Calls’ (Aramalar) özelliğini duyuran ABD’li yazılım devi Microsoft, geçen hafta gerçekleşen Surface etkinliğinde de söz konusu özelliğe dair canlı bir demo göstermişti. 

Heyecan yaratan özelliğin üzerindeki sır perdesini tamamen kaldıran şirket, 'Calls' özelliğini Windows Insider platformuna sundu. 2014 yılında Windows 10 ile birlikte duyurulan Windows Insider, Windows 10 lisansına sahip kullanıcıların henüz tüm kullanıcılara yayınlanmamış özellikleri test edebilmesine imkan tanıyor.

Windows 10 Insider Preview Build 18999 (20H1) ile gelen ‘Calls’ ya da Türkçe ismiyle Aramalar özelliği, Android tabanlı telefonlara gelen çağrıların doğrudan Windows 10 üzerinden cevaplanabilmesini mümkün kılıyor.

Örneğin; bilgisayar başındasınız ve telefonunuz farklı bir yerde. Artık herhangi bir çağrı geldiğinde kalkıp telefonunuzu almanıza gerek yok. Calls özelliği, akıllı telefonunuzdaki aramaları bilgisayarınıza sorunsuz bir şekilde aktarıyor. Böylece sizi arayan kişilerle PC’nizin hoparlörü ve mikrofonu üzerinden konuşabiliyorsunuz.

calls

Eğer gelen aramayı kabul etmek istemiyorsanız, özel metinle cevap verebilir veya arayan kişiyi doğrudan sesli mesaj bölümüne yönlendirebilirsiniz. Ayrıca rehberinizi veya uygulama içi çeviriciyi kullanarak PC'nizden arzu ettiğiniz kişiyi arayabilir, bilgisayarınızdaki son arama geçmişine erişerek, bir aramaya hızlı şekilde geri dönebilirsiniz. 

Calls özelliği, Android 7.0 Nougat ve üzeri telefonlar ile Bluetooth desteği olan bilgisayarlarda destekleniyor. Microsoft, söz konusu özelliğin aşamalı olarak Insider’ın 19H1 ve daha yeni sürümlerde yayınlanacağını açıkladı. 

Son olarak, bunun bir test sürümü olduğunu ve içinde pek çok hata olabileceğini unutmamanızda fayda var. Nitekim Microsoft, bazı hile karşıtı oyun yazılımlarının, bu Windows sürümünde çökmelere neden olabileceği konusunda uyardı. Dolayısıyla sürekli kullandığınız bir bilgisayarda bunu denememeniz, sizin için çok daha iyi olur. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/08/windows-10-preview-your-phone-calls/
27
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
3
0
0
0