Windows 10'un Cortana'yı Uluslararası Hale Getiren 20H1 18980 Derlemesi Yayınlandı

27
10
0
0
0
Microsoft, Windows 10'u güncellemeye devam ediyor. Şirketin bugün yayınladığı Windows 10 20H1 18980 derlemesi, Windows Insider kullanıcılarından hızlı kademede olanlara gönderildi. Derleme, Cortana'yı uluslararası hale getiriyor.

Microsoft, 2015 yılında Windows 10'u yayınladığında "Çıkacak son Windows, Windows 10 olacak" demiş ve işletim sisteminin sürekli güncel kalacağını söylemişti. Bu bağlamda her sene bir büyük güncelleme, her ay da bir derleme yayınlayan Microsoft, bu güncellemeleri Insider programı aracılığıyla test kullanıcılarına denetiyor.

ABD'li şirketin bugün yayınladığı 20H1 derlemesi, hızlı kademedeki Insider kullanıcılarına sunuldu. Sürüm, yapım numarasını 18980'e çıkarıyor. Derleme, her ne kadar ciddi yeniliklere sahip olmasa da ufak tefek görüntü değişiklikleri, Linux desteğinde iyileştirme ve Cortana'nın dil fark etmeksizin görünmesi yeniliklerini içeriyor. Gelin yayınlanan sürüm notlarına yakından bakalım.

18980 sürümündeki yenilikler:

1. Cortana'nın uluslararası hâle getirilmesi:

cortana

Windows, kullanıcıların geri bildirimine yanıt olarak tüm Windows kullanıcılarının Cortana'yı kullanmasını kolaylaştırmak için bir planı devreye sokuyor. Bu bağlamda ilk adım olarak bugünden itibaren dünya çapındaki tüm Insider kullanıcıları, Cortana simgesini ve uygulamayı sistemlerinde görebilecekler. Gelecekteki bir Cortana güncellemesinde kullanıcılar, Windows'u o dilde kullanmıyor olsalar dahi Cortana'nın desteklediği dilde konuşurlarsa asistandan yanıt alabilecekler.

2. Linux için Windows Alt Sistemi (Windows Subsystem for Linux - WSL) geliştirmeleri:

linux

Bu yapımda ARM64 cihazları için WSL2 desteği ekleniyor. Ayrıca /etc/wsl.conf dosyasını kullanarak dağıtımınızın varsayılan kullanıcısını ayarlama özelliği de eklenenler arasında. Bu sürüm, aynı zamanda eski Windows sembolik bağları için uzun zamandır devam eden bir sorun da dâhil olmak üzere birden fazla hata düzeltmesi içeriyor 

3. 'İsteğe Bağlı Özellikler' ayarları bölümündeki iyileştirmeler hakkındaki güncellemeler:

ayarlar

Microsoft, bu alanı daha kolay anlaşılabilir hâle getirmek için birkaç değişiklik yapıldığını da güncelleme notları arasında paylaştı.

Yapılan diğer değişiklikler:

  • Hesap resmini güncellerken Ayarlar'ın çökmesine neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
  • Büyüteçli okuma modu, artık Google Chrome ve Firefox gibi uygulamalarda daha iyi çalışıyor.

Elbette güncellemedeki tüm yenilikler bunlar değil. Güncellemeyle ilgili en ufak detaylara dahi ulaşmak isterseniz buraya tıklayarak Microsoft'un konu hakkındaki sayfasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.windowscentral.com/windows-10-20h1-build-18980-now-rolling-out-fast-ring-insiders
27
10
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
10
0
0
0