Windows 10 ile Telefonların Şarj Durumu Bilgisayar Üzerinden Kontrol Edilebilecek

35
6
5
5
4
Microsoft, Windows 10’un yeni güncellemesi için bir önizleme derlemesi yayınladı. Yapılacak yeni güncelleme ile beraber Telefonunuz uygulamasında daha fazla kontrole sahip olabileceksiniz.

Microsoft, Telefon eşlikçiniz- Windows Bağlantısı için bazı yeni özelliklerin eklendiği, Güvenli Mod’da Windows Hello PIN girişi yapan Windows 10 güncellemesi 20H1 için bir önizleme derlemesini yayınladı. 20H1 güncellemesi, gelecek yılın ilk yarısında yayınlanacak. 

Windows 10’unun yeni güncellemesi ile beraber Telefonunuz (Your Phone) uygulamasıyla telefonunuzun şarj durumunu takip edebileceğiniz yeni bir batarya göstergesi de geliyor. Artık telefonunuz uzakta olduğu durumda bilgisayar ekranınızdan telefonun şarj durumunu takip edebileceksiniz.

windows 10

Microsoft ayrıca akıllı telefonların bilgisayarlara bağlandığı Windows Bağlantısı uygulamasının kapsamını da genişletti. Artık Samsung Galaxy S10, S10+, S10 5G ve Galaxy Fold cihazlar Windows Bağlantısı uygulamasını kullanabilecek. 

Windows Bağlantısı uygulaması, mesaj gönderme, bilgisayardan telefon bildirimlerini yönetme, fotoğrafları senkronize etme ve sesli görüşmeleri direk Windows 10’a sahip bir bilgisayar ile yapmanızı sağlıyor. Ayrıca telefonunuzda olan uygulamaları bilgisayarınızdan klavye ve mouse yardımı ile kullanmanızı sağlıyor. 

Windows Bağlantısı uygulaması kademeli olarak akıllı telefonların kullanımına sunuluyor. Uygulamayı ve bazı özelliklerini bu yüzden şu an kullanamayabilirsiniz. 

Microsoft’un Windows 10 için yaptığı bir başka güncelleme ise Güvenli Mod kısmında. Yeni güncelleme ile beraber, artık Güvenli Mod’da bilgisayarı başlatırken şifre girmeniz gerekmeyecek. Güvenlik Mod’da bilgisayarı başlatırken artık Windows Hello PIN’i kullanabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/windows-10-will-soon-let-you-know-when-your-phone-is-charged
35
6
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
35
6
5
5
4