Windows 10'un Büyük Mayıs Güncelleştirmesi, Insider Kullanıcıları İçin Yayımlandı

26
5
3
2
0
Mayıs ayında yayımlanacak ve büyük yenilikler getirecek olan Windows güncelleştirmesi, Insider Programı için yayımlandı.

Microsoft'un adının en çok geçtiği ürün olan Windows işletim sistemi, piyasadaki işletim sistemleri arasındaki en büyük yüzdeye sahip olma unvanını taşıyor. Microsoft, yeni bir güncelleştirme yayımlanmadan önce hatalarını gidermek ve üzerinde iyileştirmeler yapmak için 2014 yılından beri Indiser adını verdiği programı kullanıyor.

~Yeni sade tema

Windows Insider Programı, tam hâliyle bir beta süreci. Herhangi bir Windows kullanıcısı, bu beta sürecine kayıt olabiliyor ve Windows işletim sisteminin yeni özelliklerini daha son kullanıcıya yayımlanmadan deneyimleme fırsatını elde edebiliyor.

Mayıs ayı içerisinde dağıtılması planlanan büyük Windows güncelleştirmesi de bu bağlamda Insider Programı dahilindeki kullanıcılara son kez yayımlandı.

Önümüzdeki ay yayımlanacak olan büyük güncelleştirme için Microsoft fazlasıyla dikkatli davranıyor. Ekim 2018'de yayımladığı Insider güncelleştirmesinden sonra kullanıcıların dosyalarının silinmesinden sonra Microsoft'un bu tavrı oldukça yerinde.

~Yeni sade tema

18362.30 sürüm numaralı Windows güncelleştirmesi Windows Update ile indirilebilir şekilde hazır durumda. Bu güncelleştirmenin önümüzdeki ay son kullanıcıya yayımlanacak olan güncelleştirmeyle tamamen aynı olduğu notu da düşülüyor.

~Windows Update güncelleştirmelerini duraklatabileceksiniz.

Windows'un yeni güncelleştirmesinin ilk bakışta; sade tema, Kaomoji desteği, Windows Sandbox özelliği ve Cortana'nın başlat çubuğunda Arama'dan ayrılmasını içerdiği anlaşılıyor.

~Windows Arama ve Cortana ayrıldı.

Windows 10'un Mayıs güncelleştirmesi kapsamında gelecek tüm yeniliklere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mayıs ayını beklemeden Windows'un son güncelleştirmesine ulaşmak istiyorsanız siz de Windows Insider Programı'na dahil olabilirsiniz. Insider Programı'nın birçok hata içerdiği ve verilerinizi kaybetme ihtimalinizin de olduğu konusunda sizi uyarmamızda fayda var.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/8/18300781/microsoft-windows-10-update-rtm-download-install-release-date-preview-may-2019
26
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
3
2
0