Windows 10'un Merakla Beklenen "Sets" Özelliğinde Bir Gecikme Yaşanacak

7
5
3
2
1
Microsoft’un tüm gelişmiş özelliklerini entegre ettiği ve çeşitli geliştirmelerle büyümesini sürdüren işletim sistemi Windows 10, yeni gelecek olan “Sets” isimli uygulamasında gecikmeye gitti.

Windows 10 uygulamalarını tıpkı internet tarayıcılarında olduğu gibi sekmeler haline getiren ve erişimini kolaylaştıran “Sets” uygulaması, demo videoları ile oldukça beğeni toplamıştı. Tüm Windows 10 sürümlerinde yer almasını beklediğimiz uygulamaya dair daha sonra Microsoft tarafından bir açıklama yapıldı ve Windows 10 Insider Preview sürümlerinden bu özelliğin kaldırılacağı belirtildi. Çünkü uygulama yeterince stabil ve hatasız çalışmıyordu.

Microsoft’un Sets ve App Tabs özelliklerini yeniden işletim sistemlerine entegre edeceği fakat bunun zaman alacağı belirtildi. Zaten bu konu hakkında bazı kaynaklardan gelen sızıntılara göre 2018 yılı içerisinde verilecek olan güncellemelerde bu özelliklere dair bir yenilik beklenmiyor. Microsoft’un ise önce kullanıma sunmaktan vazgeçip geri çektiği bu özellik görünen o ki 2019 yılına ertelenmiş durumda.

Microsoft’un işletim sistemlerinde son güncellemeler ile yakaladığı performans başarısını gölgelememek için de böyle bir karara gittiğini düşünebiliriz. Çünkü şirket, tam anlamıyla gerekli şekilde çalışmayan bir eklentiyi işletim sistemine dahil ederse hata raporlarında yeniden artış görebilir veya yakaladığı başarılı grafik bir anda kullanıcıların gözünde yok olabilir.

7
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
5
3
2
1