Windows 10'un Yenilenen Oyun Çubuğu'na İlk Bakış

55
3
3
3
1
Microsoft, Windows 10 sürümüyle getirdiği oyun çubuğuna yepyeni özellikler ekleyen bir güncelleme duyurdu.

Bilindiği üzere Microsoft, oyuncuları fazlasıyla önemsiyor. Getirdiği yenilikler ve oyun performansındaki iyileştirmelerle oyunseverlerin ihtiyaçlarını karşılayan firma, oyun çubuğu için de yeni bir güncellemenin geldiğini, bu güncelleme ile oyun çubuğunun daha işlevsel bir hale getirildiğini duyurdu.

Windows 10 ile birlikte gelen oyun çubuğu şu an için, ekran görüntüsü alma ve oyun içerisindeki önemli anları video kesitleri olarak almanızı sağlıyordu. Gelecek olan yeni güncelleştirme ile bu durumun çok daha farklı olacağı söyleniyor. 

Oyun içerisinde Windows ve G tuşlarına basarak ulaşabileceğiniz menünün şu an ki görünümü şöyle:

Daha çok sesler ve görüntü kayıtlarını içeren bu çubuk getirilen yeniliklerle, oyunseverler için daha fazla işlev kontrolü sağlayacak. Getirilen ilk özellik Spotify entegresi. Oyun oynarken şarkı dinlemeyi de seven oyuncular için tasarlanan bu özellik sayesinde şarkıların seslerini ayarlayabilecek, istediğiniz şarkıya kolayca geçebileceksiniz. Arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz -yazılı ve sesli- şekilde düzenlenen Xbox Social sekmesini kullanarak, arkadaşlarınızın neler oynadığını ve detaylarını görebileceksiniz. Bunun haricinde ise oyun çubuğu kişiselleştirilebilir bir dizayna sahip olacak. İstediğiniz görünüm seçeneklerini istediğiniz gibi ekranınıza yerleştirebileceksiniz. Ayrıca performans özelliklerinizi anlık olarak takip edebileceksiniz.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/microsoft-announces-major-update-for-the-windows-10-game-bar-525574.shtml
55
3
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
55
3
3
3
1