Windows 95'i Akıllı Telefonlarımıza Getiren Şahane Tasarım (Video)

46
10
5
5
3
Windows 95'i Akıllı Telefonlarımıza Getiren Şahane Tasarım (Video)
Windows 95, bilgisayar kullanmaya 90'lı yılların sonunda başlamış nesil için adeta bir ikon. Bildirim sesini duyduğumuzda bile nostaljik bir yolculuğa çıktığımız bu işletim sistemi, bir tasarımcı tarafından akıllı telefonlara uyarlandı.

Bilgisayarlarımızda kullandığımız işletim sistemleri, şu an oldukları 'kusursuz' hale gelene kadar uzun bir yol katettiler. Her ne kadar günümüzde pek çok anlamda mükemmeli istesek de 90'lı yıllarda mucizeler yarattığına inandığımız bir işletim sistemi vardı; Windows 95. Tabii ki Windows'un geldiği noktayla kıyaslanamayacak bir performansa sahipti ancak pek çoğumuz bilgisayarlarla o yıllarda tanışmıştık ve varlığı bile etkileyiciydi.

Bize 'o günleri' anımsatan ve 'hala kullanıyor olsaydık ne olurdu' diye merak ettiğimiz Windows 95, bir tasarımcı sayesinde en güncel teknolojmize entegre olmuş durumda. Rus tasarımcı “4096”, Youtube kanalında yayınladığı bir video ile aklımıza gelen o soruya oldukça başarılı bir yanıt vermiş ve akıllı telefonlara Windows 95'i getirmiş.

Bunu yaparken, dönemimizin, Twitter, Skype, Facebook gibi popüler uygulamalarını da Windows 95'e uyarlamayı ihmal etmeyen 4096, güzel bir işe imza atmış. Tüm hataları ve eksiklikleriyle birlikte akıllı bir telefonda Window 95'i görmek ise geçmişte kullananlar için keyifli bir deneyim. Tabii ki bu yalnızca bir tasarım ancak insan 'en azından böyle bir tema olsa kesin kullanırdım' demekten de kendini alamıyor.

46
10
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
46
10
5
5
3