Microsoft, Güvenlik Yamasını Yanlış Windows 10 Sürümüne Gönderdi

25
6
2
1
1
Microsoft, Güvenlik Yamasını Yanlış Windows 10 Sürümüne Gönderdi
Şirketler zaman zaman hatalar yapar. Son zamanlarda sık hata yapan şirketlerden bir tanesi de Microsoft. Teknoloji devi, son yıllarda yaptığı hataların yanına bir yenisini daha ekledi.

İnsanlar olarak hata yapmamız kaçınılmaz. Hayatımız boyunca irili ufaklı birçok hata yaparız. Ancak hata yapanlar sadece biz değiliz ve devasa kurumsal firmalar da zaman zaman çeşitli hatalar yapabiliyor. Bunun örneklerinden bir tanesi de Microsoft.

Teknoloji devi, Windows 10 Pro ve Enterprise’a gönderilmesi gereken bir güncellemeyi Windows 10 Home kullanıcılarına gönderdi. KB4523786, Windows 10 cihazlara yolunu buldu ve beraberinde de 'Windows Autopilot yapılandırma cihazları için kalite geliştirmelerini' getirdi.

Windows Autopilot nedir?

Muhtemelen birçok kişi Autopilot’ı, bilgisayarında hiç görmemiştir hatta belki ismini dâhi duymamıştır. Ancak bu oldukça normal çünkü Autopilot, şirketin InTune’unda bir sistem ve daha çok çevrelerinde kullanılıyor. Yani iş dünyasında değilseniz ve bilişim alanında değilseniz muhtemelen hiçbir zaman da görmeyeceksiniz.

Güncelleme notunda Windows Autopilot güncellemesinin, Windows 10 Pro’ya ya da Windows Autopilot için kayıt ya da yapılandırma yapmayan diğer Windows 10 Pro sürümlerinde yüklü olmadığı, Windows Autopilot güncellemesinin Windows 10 Home için ise hiçbir zaman teklif edilmediği belirtiliyor.

Güncelleme notunda yazılanlar bu şekilde olsa da burada bahsedilenin tersi gerçekleşti. Windows Autopilot güncellemesi, Home cihazlara ve Autopilot için kayıt yaptırmayan Pro cihazlara gönderildi. Bu güncelleme daha sonra geri çekildi ancak bu güncellemeyle karşılaşırsanız yüklememeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji devi, son zamanlarda bu tarz hataları sık yapmaya başladı. Şirket, geçtiğimiz seneki talihsiz 1809 derlemesinden bu yana, hatalı birçok güncelleme yayınladı. Ayrıca bu hataları düzeltmesi gereken yamalar da içerisinde kendi hatalarını barındırdı.

Kaynak : https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3083235/microsoft-security-patch-wrong-version-of-windows-10
25
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
6
2
1
1