Windows Phone'un Sonu Yaklaşıyor: Mağazalar Stokları Elden Çıkartma Çabasında

0
0
0
0
0
Windows Phone'un Sonu Yaklaşıyor: Mağazalar Stokları Elden Çıkartma Çabasında
Yayınlanan bir raporda, Microsoft mağazalarının Windows Phone cihazların stoğunu bitirmek istediği söylendi.

Son dönemlerde özellikle uygulama yetersizliği nedeniyle kötü günler geçiren Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone, Windows 10 ile birlikte neredeyse bir bilgisayar haline gelse de geliştiricilerin platforma ilgilsizliği ve şirketin bazı hatalı denebilecek kararları nedeniyle hedeflediği büyüklüğe ulaşamamıştı.

Kullanım oranları açısından da pek iç acıcı görünmeyen Windows Phone işletim sistemi, artık görünüşe göre Microsoft'u da pek fazla ümitlendirmiyor. Son dönemde çıkan başarılı Lumia 950 ve HP Elite X3 gibi Windows Phone cihazlara rağmen, MSpoweruser isimli sitenin söylediğine göre Microsoft Store'lar, elindeki Windows Phone stoğunu tüketmek için çalışıyor.

Söylenene göre Londra başta olmak üzere birçok Microsoft Store'da Windows Phone ürünlerin stoklarının bitmesi için çeşitli kampanyalar uygulanıyor ve cihazların birçoğu teşhire sunulurken fazla öne çıkarılmıyor. Tabii bu durumun sadece bir yayının iddiasından ibaret olduğunu da söylemekte yarar var.

Yeni telefon serisi için stoklar tüketiliyor olabilir

Tahminlere göre Microsoft, tekrardan Windows Phone'u güçlendirmek için Surface ismini telefonlarına taşıyacak ve Lumia isminden kurtulacak. Buna bağlı olarak da eldeki Lumia cihazların bitirilmeye çalışıldığı da iddialar arasında.

Bakalım ilerleyen dönemlerde teknoloji devi Microsoft, Windows Phone ile ilgili nasıl adımlar atacak ve Windows Phone platformu kötü gidişatını durdurarak yükselişe geçebilecek mi?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0