WMO'dan Korkutan Açıklama: Okyanus Sıcaklıkları Rekor Seviyeye Ulaştı

43
4
4
3
0
Birleşmiş Milletler'in ve WMO'nun yayınladığı raporlara göre dünya denizlerinin sıcaklığı 2018'de rekor seviyeye ulaşarak tehdit oluşturmaya başladı.

Birleşmiş Milletler'in yaptığı yeni duyuruyla birlikte küresel ısınmanın denizlere olan zararı ele alındı ve araştırmada ciddi tehditler dikkat çekti. WMO (Dünya Meteoroloji Örgütü), son 4 yıllık kayıtlarda 2018'in denizler için en sıcak yıl olduğunu söyleyerek Birleşmiş Milletler'in duyurusunu doğruladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliğinin müdahale çabalarından daha hızlı hareket ettiğini belirtti. Guterres, bu duruma karşı koymak için dünya liderlerinin yer aldığı toplantıda önümüzdeki 10 yıl için sera gazı salınımını %45 oranın azaltmayı ve 2050'ye kadar sıfıra indirmeyi teklif etmişti.

ABD merkezli Science dergisinin bu yıl yayınladığı araştırmalara göre sera gazı salınımı konusunda bir müdahale gerçekleştirilmezse içinde bulunduğumuz yüzyılın sonu gelmeden okyanusların sıcaklığı 0,8 °C artacak. Bu da ısındıkça genleşen suyun deniz seviyesinde 30 cm'ye kadar bir yükselme yaratabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-03-ocean-high.html
43
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
43
4
4
3
0