World of Goo Oyununa 11 Yıl Sonra Güncelleştirme Geldi

37
4
1
1
1
Köprü kurma oyunlarından olan World of Goo, bilgisayar sürümü için ilk güncelleştirmesini aldı. Güncelleştirmenin ilginç tarafı ise World of Goo ilk olarak 2008 yılında piyasaya çıkmıştı.

Şu an hem Google Play hem de App Store'da bulunan World of Goo, bilgisayar sürümü için ilk güncellemesini nihayet aldı. 2008'de piyasaya çıkan oyun, bugüne kadar hiçbir güncelleme almamıştı. Oyun tüm platformlarda ücretli olarak servis edilmişti ve ücretler o kadar da ucuz değildi. Android için 11.13 TL, iOS için 34.99 TL olan oyun, şu an Steam üzerinden 18 TL'ye satın alınabiliyor.

World of Goo, son yıllarda popüler her dönem popüler olan puzzle oyunlarından. Sadece iki kişi tarafından geliştirilen oyunun boyutu da bir hayli küçük. 2008 yılında geliştirilen oyun elbette dönemin şartlarına göre oluşturulmuştu. O dönemleri hatırlayacak olursak eğer GB kapasiteli ekran kartları yeni yeni popüler olmaya başlıyordu. Ultra HD görüntüler, 4K çözünürlükler bir yana daha çok 800x600, 1024x768 gibi çözünürlükler vardı. Windows 7 henüz çıkmamıştı ve kullanıcılar Windows Vista'ya alışmaya çalışıyorlardı. Windows XP'nin altın yıllarının sonlarıydı. O döneme denk gelen bu oyun, bugüne kadar hala 800x600 ekran çözünürlüğüne sahipti. HD kaplamalar yoktu.

Geliştiriciler aradan geçen 11 yılın ardından bu oyun için yeniden kolları sıvadılar ve bir güncelleştirme getirdiler. Getirilen güncelleştirme en kısa sürede dağıtılmaya başlanacak. 'Peki güncelleştirme neler içeriyor?' diye soracak olursanız, oyunun genel iskeletine dokunulmuyor. Bunun yerine genel anlamda çözünürlüğe önem verilmiş ve bu alanda çalışmalar yapılmış durumda.

Oyun şu ana kadar farklı platformlarda satılıyordu ancak Epic Games'de kendi mağazasında World of Goo'yu duyurdu. World of Goo kısa bir süre sonra Epic Games üzerinde de yerini alacak. Eğer beklemek istemezseniz bilgisayar platformu için Steam üzerinden de World of Goo'ya sahip olabilirsiniz.

Kaynak : https://kotaku.com/indie-classic-world-of-goo-gets-its-first-pc-update-in-1834430221
37
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
1
1
1