X-Men Serisi, Dark Phoenix ile Tatsız Bir Kapanış Yaşadı

23
5
3
2
1
Fox’un elinden çıkan son X-Men filmi olan Dark Phoenix, yapımcılarını tatmin etmeyen bir gişe hasılatına imza attı. 200 milyon dolarlık bütçeye sahip film dünya genelinde sadece 253 milyon dolarlık gişe hasılatı yaparak Fox’un X-Men markasını tatsız bir şekilde uğurlamasına sebep oldu. Ancak X-Men markasının geleceği için umut hâlâ bulunuyor.

Disney, salı günü yaptığı açıklamada üçüncü çeyrek raporlarının duyurusunu gerçekleştirdi ve Fox’un film tarafının 170 milyon dolarlık bir faaliyet zararı olduğunu ifade etti; ki bu konuda gişede hayal kırıklığı yaratan Dark Phoenix’in büyük bir payı bulunuyor. Filmin, pazarlama için yapılan harcamalar hariç maliyeti 200 milyon dolarken filmin dünya çapındaki gişe hasılatı sadece 253 milyon dolarda kaldı. Ayrıca Dark Phoenix de Fox’un ellerinden çıkan son X-Men filmi olmuş oldu. (Ufak bir hatırlatma: Bir film için rekalm giderleri, genelde filmin çekim bütçesiyle aynıdır. Yani ihitmalen Dark Pheonix, pazarlama giderleriyle birlikte 400 milyon dolara patladı.)

Bu, Fox’un elinde bulunan X-Men için pek de parlak bir son olmasa da Disney’in ellerinde geri dönüş yapabilir. Marvel Studios, geçtiğimiz ay dördüncü fazın film ve dizilerini açıkladı. Eskiden Fox’un elinde olan X-Men, Deadpool ve Fantastic Four gibi karakterlerin filmleri bu fazın tanıtımında yer almıyordu ancak bu karakterlerin ve filmlerin de sinematik evrene katılacak olması oldukça muhtemel.

dark phoenix

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, X-Men ile ilgili yaptığı açıklamada “Her ne yaparsak yapalım, daha önce yapılandan daha farklı olacak” ifadelerini kullandı. Spider-Man’in de Marvel Sinematik Evreni’ne (MCU) geçmeden önce X-Men ile benzer sorunlar yaşadığını ancak MCU’ya geçtikten sonra bu problemlerden arındığını düşünecek olursak benzer bir toparlanma süreci X-Men için de geçerli olabilir.

Daha önce Spider-Man’in yayın haklarını elinde bulunduran Sony, Amazing Spider-Man ile Spider-Man film evreni oluşturmak istese de Amazing Spider-Man 2, Sony’nin bu planlarını suya düşürdü. Daha sonra MCU’ya giriş yapan Spider-Man’in bu evrendeki ilk filmi Spider-Man: Homecoming 880 milyon dolar, devam filmi Spider-Man: Far From Home ise 1 milyar dolarlık bir gişe hasılatı yapmayı başardı.

Ayrıca on sekiz yaşın üstüne hitap eden iki filmiyle hayranları tarafından oldukça sevilen Deadpool da bulunuyor. Disney’in eline geçmesiyle Deadpool’un kaderinin ne olacağı merak edilirken Disney CEO’su Bob Iger, “R-rated” yani yetişkin içerikli filmlere de açık olduklarını belirtmişti. Dolayısıyla şu an için Deadpool ve X-Men, emin ellerde görülüyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/x-men-franchise-can-rebound-from-dark-phoenix-marvel-disney-2019-8?utm_source=feedly&utm_medium=referral
23
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
5
3
2
1