Xbox, Telefonunuzu Oyun Konsoluna Çevirecek Aksesuarını Duyurdu

24
3
2
2
1
Son zamanlarda konsol oyunlarını mobil cihazlarda da oynanabilir kılmak için çalışmalarını sürdüren Xbox, Project xCloud kapsamında yeni bir aksesuar duyurdu. MOGA Mobil Oyun Klipsi, telefonunuzu adeta bir mobil oyun konsoluna çeviriyor.

Konsol oyun deneyimini mobil cihazlarına getirmek isteyen pek çok Xbox oyuncusu var. Bu, Microsoft'un CEO'su Satya Nadella'nın “Oyun için Netflix” olarak adlandırdığı Project xCloud programına başlamasının nedenlerinden biri.

Project xCloud ile birlikte oyuncular, akıllı telefonlarında istedikleri oyunları istedikleri yerden oynayabilecekler. Bu proje ile birlikte yeni bir aksesuar ekosistemi de oluştu. Designed for Xbox, oyuncuların telefonlarını kontrolcülere takabilmeleri için MOGA Mobil Oyun Klipsi'ni tanıttı.

MOGA, hareket hâlindeyken oyun oynamayı kolaylaştırıyor:

moga mobil oyun klipsi xbox

Bu cihaz, temel olarak Android işletim sistemli akıllı telefonunuzu Xbox kablosuz kumandanıza bağlıyor. Böylece ne tür bir oyun oynarsanız oynayın telefonunuzu güvenle tutabiliyorsunuz. Telefonun bu klipse uyması için genişliğinin 3,12 inç olması gerekiyor. Yani piyasadaki akıllı telefonların neredeyse hepsi bu klips ile uyumlu. MOGA, iki taraflı kilit sistemine sahip olduğu için hareket hâlinde çok rahat oyun oynamanıza olanak sağlıyor.

MOGA, mobil oyunlara daha fazla odaklanacak Xbox markalı cihazları geliştirmek için üst düzey donanım ortaklarıyla yapılan iş birliklerinden çıkan ilk ürün. Bu klipsin yanı sıra şirketler; telefon ve tabletler için optimize edilmiş donanım geliştirmek adına da çalışmalarını sürdürüyor. İlerleyen süreçte Xbox Project xCloud kapsamında ürünler geliştirecek olan firmalar ise 8bitDo, Gamevice, HORI, PowerA ve Razer.

Project xCloud, oyun sınırlarını genişletebilir:

moga

Project xCloud'a gelince, şimdilik hiçbir güncelleme yok ancak Google’ın bulut tabanlı oyun platformu Stadia üzerindeki çalışma gayreti görüldüğünde Xbox’ın bu konuda biraz daha atılım yapması gerekiyor. Project xCloud, insanların konsol oyunları için televizyonlara ve kanepelere bağımlı hâle gelme durumunu değiştirmesi açısından büyük önem arz ediyor.  

Xbox kablosuz oyun kolları için MOGA Mobil Oyun Klipsi, kasım ayında satışa çıkacak. İlk olarak ABD’de satılacak olan klips için ülkede ön siparişler açıldı. MOGA Mobil Oyun Klipsi'nin fiyatı ise nispeten oyuncuları sevindirecek çünkü klips sadece 15 dolara satılacak.

Kaynak : https://androidcommunity.com/xbox-announces-moga-gaming-clip-accessory-for-your-android-phone-20191026/
24
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
2
1