Xbox Wireless Sayesinde Tüm Xbox Kontrolcüleri Bilgisayarda Kullanılabilecek

0
0
0
0
0
Microsoft, tüm Xbox kontrolcülerini Windows bilgisayarınızda kullanmaya yarayan Xbox Wireless özelliğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde yeni oyun konsolu Xbox One S’i tanıtan ve Türkiye de dahil olmak üzere bazı ülkelerde satışa sunan Microsoft, yeni oyun konsolunun kutu içeriğindeki Xbox kontrolcüsüne Bluetooth desteği ekleyerek sadece konsola değil, bilgisayara ya da diğer cihazlara da kontrolcünün bağlanmasını kolaylaştırmıştı.

Ancak daha önceki Xbox One kontrolcüsünün bilgisayara daha zor bağlanması ve temel Xbox oyun kolu dışındaki gitar ve kulaklık gibi diğer Xbox aksesuarlarının da bilgisayarda kullanılması için Microsoft, Xbox Wireless isimli bir özelliğini duyurdu.

Özel kablosuz iletişim protokolü sayesinde Xbox One kontrolcülerinin kablosuz olarak bilgisayara pratik bir şekilde bağlanmasını sağlayan Xbox Wireless özelliği ilk olarak Lenovo’nun yeni oyuncu bilgisayarı IdeaCentre Y710 Cube’da destekleniyor.

Xbox Wireless Nasıl Çalışıyor?

Xbox One ve Xbox Wireless destekli bilgisayar sahibi olan kullanıcılar, Xbox One kontrolcülerini bilgisayarlarında kullanmak için bilgisayarlarını Xbox Wireless özelliğiyle aksesuarlarla bağlıyor ve Xbox One kontrolcülerini bilgisayarlarında kullanabiliyor. Böylelikle oyuncular ekstra kablo ya da aparata ihtiyaç duymadan Xbox aksesuarlarını bilgisayarda da kullanabiliyor.

Aynı zamanda Microsoft ilerleyen dönemlerde Xbox Wireless’ın desteklediği cihaz sayısını arttırmak için Razer, HyperX ve SteelSeries gibi üçüncü parti Xbox aksesuarı üreticilerinin cihazlarında da Xbox Wireless desteği sunmayı hedefliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0