Xerox, HP'yi Satın Almak İçin Teklif Vermeye Hazırlanıyor

19
9
3
1
1
Xerox, dünyanın en büyük yazıcı ve bilgisayar üreticilerinden biri olan HP'yi almak için teklif yapmaya hazır alıyor. Anlaşma olursa, yılın en büyük satın alımlarından biri gerçekleşebilir.

Xerox, son yılların en şaşırtıcı satın alma anlaşmalarından birini gerçekleştirebilir. Şirket, endüstriye yön veren bir teknoloji devi olma hedefiyle HP için cüretkar bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Anlaşmanın değerine dair herhangi bir gösterge bulunmamakla birlikte, gerçekleşmesi durumunda nakit ve hisse senedinden oluşması bekleniyor.

Xerox’un büyük bir banka tarafından desteklendiği bildiriliyor, ancak şirketin değeri hala HP'den çok daha düşük. Son tahminlere göre Xerox'un 8 milyar dolar, HP'nin ise 24 milyar dolar değerinde. Aradaki büyük farka rağmen, anlaşmanın her iki taraf için de ticari anlamda mantıklı olabileceği yönünde bazı işaretler var.

Fiziksel baskıya olan talep bir önceki yıla göre azalırken, Xerox ve HP yeniden yapılanmaya ve maliyetleri düşürmeye çalışıyor. Yapılacak potansiyel bir anlaşmayla her iki tarafın da 2 milyar dolar tasarruf sağlayabileceği öne sürülüyor.

hp xerox

Kurumsal yazıcılar ve fotokopi makineleri üreten Xerox'un yıllık geliri yaklaşık 10 milyar dolar. Diğer yandan geçtiğimiz yıl HPE'den (Hewlett Packard Enterprise) ayrılan HP, geçtiğimiz yıl 58 milyar doların üzerinde gelir elde etti ve baskı malzemelerinin yanı sıra dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biri olarak biliniyor. Ancak geçtiğimiz ay, yaklaşık 9 bin insanı işten çıkararak iş gücünü %15 azalttı ve 1 milyar dolar tasarruf etti.

Xerox, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Fujifilm ile ortak girişimi Fuji Xerox'taki %25 payını 2.3 milyar dolar karşılığında satacağını duyurmuştu. Şirket, anlaşmanın önemli bir kısmını buradan sağlayabilir.

19
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
9
3
1
1