Xiaomi'nin 120 Hz Ekranlı Yeni Telefonları Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

31
3
2
1
1
Xiaomi, yılın son zamanlarına yaklaştıkça dikkat çekici telefonlarla karşımıza çıkıyor. Mi CC9 Pro ile kamera performansı konusunda çığır açan şirket, bunu Mi Note 10 ile birlikte uluslararası platforma taşımayı başardı. Şimdi ise 120 Hz ekrana sahip bir telefon üzerinde çalışıyor.

Xiaomi, senenin sonlarına yaklaştıkça çok daha hırslı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor gibi gözüküyor. Neredeyse her gün yeni bir akıllı telefon haberiyle karşımıza çıkan Xiaomi, daha birkaç gün önce Mi CC9 olarak adlandırılan telefonun kamera performansıyla insanların dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştı. Mi Note 10 ismi ile de telefonu global piyasaya sürmeyi planlayan şirketin, durmaya niyeti varmış gibi gözükmüyor. Şimdi ise 120 Hz AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı.

Weibo üzerinden yayınlanan rapora göre Xiaomi, 120 Hz AMOLED ekranları test ediyor ve bunları akıllı telefonlarında kullanmayı hedefliyor. Rapordaki verilere göz atacak olursak bu ekranların önümüzdeki yıl ticari kullanıma açılacağını görebiliyoruz. MIUI 11'in betasında ortaya çıkan görüntüler, aynı zamanda 120 Hz ekranlar ile uyumlu şaşırtıcı özelliklerin geleceğini de gösteriyor.

120 Hz ekranlar hangi telefonlar için kullanılacak?

MIUI 11 120 hz

Ortaya çıkan bu raporlar doğruysa yeni ekranlar, gelecek yıl amiral gemisi telefonlarda kullanılacakmış gibi gözüküyor fakat asıl merak edilen şey ise bu ekranların şirketin alt markası olan Redmi ve Pocophone markalarının telefonlarını nasıl etkileyeceği. Bu telefonlar 120 Hz ekrana sahip olursa piyasada daha fazla amiral gemisi katili olan telefon görecekmişiz gibi duruyor. 

Xiaomi'nin yeni olan tüm ürünlerini senenin sonlarına doğru çıkartıyor olması dikkat çekiyor. Sonunda en çok istenen özelliklerden biri olan 'talep edilen uygulamalar listesini' MIUI'a getirdiler ve bunlara ek olarak her gün yeni cihazlarla ilgili haberlerle karşımıza çıkıyorlar.

Gelişmelere bakılacak olursak da durmaya niyetleri yokmuş gibi gözüküyor. Özellikle de ortaya çıkan yeni söylentilere göre şirket, gelecek seneye sağlam bir şekilde hazırlanıyorlar gibi duruyor. Seneye çok daha fazla gelişmeyle ve ilgi çekici ürünlerle birlikte daha çekişmeli bir rekabet ortamı oluşacak diyebiliriz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/08/xiaomi-internally-testing-120hz-oled-displays-will-be-ready-by-2020/
31
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
3
2
1
1