Xiaomi, Sıcaklardan Bunalanlar İçin İnternete Bağlanabilen Akıllı Klimasını Tanıttı

51
6
2
1
0
Çin merkezli elektronik devi Xiaomi, akıllı telefon dışında pek çok cihaz da üretiyor. Nesnelerin İnterneti çağına geçişte önemli bir role sahip olmak isteyen firma, ev tipi akıllı kliması Mijia’yı bugün tanıttı.

Gelecekte aklınıza bile gelmeyecek cihazlar internete bağlı olacaklar. Pek çok teknoloji şirketinin son yıllarda akıllı ev aletleri, asistan destekli hoparlörler üretmesi bir tesadüf değil. Yapay zeka yazılımları konusunda henüz bekleneni veremeyen Xiaomi, ev tipi akıllı klimasını tanıttı.

Mijia adı verilen klimanın özelliklerine geçmeden önce fiyatından söz etmek gerekiyor. Zira Xiaomi’nin her zamanki düşük fiyat politikalarına uyan cihazın fiyatı 300 doların altında. Soğutma sistemlerini, özellikle internete bağlanabilen klimaları düşündüğümüzde bu fiyatın oldukça düşüş olduğu söylemek lazım. 

Mijia, Xiaomi’nin ev aletleri alanına resmi girişini temsil ediyor:

Şirketin Weibo hesabından paylaşılan görüntüler, tasarım açısından oldukça şık bir ürün olduğunu da gösterdi. Enerji verimliliği konusunda memnun edici performans sergileyen bu cihaz, kendisine ait bir mobil uygulama ile kontrol ediliyor. 

Mijia App, klima kumandasını tarihe gömüyor: 

Uygulama, klima internete bağlı olarak çalıştığı için cihaza yakın olma gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Evinize yaklaştığınızda klimanızı açabiliyor, içeri girer girmez serin bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Elbette benzer hizmetler Siri ya da Google Asistan’ın farklı firmaların ortaklığıyla da mümkün. Hatta onlarda uygulamaya girmek yerine sesli komutlar verebiliyorsunuz. 

24 Temmuz’dan itibaren Çin’de satışa sunulacak Mijia, Xiaomi ekosistemi altında bulunan küçük bir firma. Firmanın kontrolü altında ev aletleri üretecek Yunmi adında bir başka şirket de var ve onun da buzdolabı üretmesi bekleniyor.

Kaynak : https://pandaily.com/xiaomis-mijia-releases-smart-air-conditioner-at-less-than-300/
51
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
51
6
2
1
0