Bazı Xiaomi Telefonlar İçin Android 10 Custom ROM Yayınlandı

14
2
2
2
2
Android geliştiricileri, Xiaomi'nin Mi 6, Mi 8, Redmi Note 5 ve Poco F1 modelleri için hazırladıkları Custom ROM'ları piyasaya sürdüler. Resmi olmayan bu Android 10 sürümü, bazı hatalar içerseler de kullanıcılara yenilenmiş bir deneyim sunuyor.

Google, mobil cihazlar için sunduğu işletim sistemi Android'in son sürümü olan Android 10'u geçtiğimiz hafta itibarıyla piyasaya sürdü. Kullanıcılar için yeni özellikler içeren ve son teknolojilerle entegreli bir şekilde çalışabilen Android 10'un piyasaya sürülmesiyle birlikte akıllı telefon üreticileri de kendi cihazları için bu işletim sistemi üzerindeki çalışmaları tamamladılar.

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olmasından yararlananlar sadece akıllı telefon üreticileri değil. Android geliştiricileri de Android'in yapısından yararlanarak biraz daha özelleştirmiş Android sürümleri oluşturabiliyorlar ve bu tarzdaki Android işletim sistemlerine de "Custom ROM" ismi veriliyor. Şu sıralardaysa Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi'nin Mi 6, Mi 8, Redmi Note 5 ve Poco F1 modelleri için Android 10 Custom ROM'lar piyasaya sürülmüş durumda. Dilerseniz şimdi, bu Custom ROM'ların özelliklerine ve nasıl indirebileceklerine bakalım.

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8 için geliştirilmiş olan Custom ROM, Google Pixel 3 için geliştirilen Android 10'un farklı bir versiyonu. Geliştiriciler, bu Custom ROM'un bazı kullanıcılarda parmak izi okuyucu sensörünün çalışmama ve Google Camera'yla ilgili bazı sorunları olduğunu açıkça belirtiyorlar ancak yine de Android 10 deneyimini Xiaomi Mi 8 telefonunda şimdiden yaşamak isteyen kullanıcılar, bu Custom ROM'u edinebilirler. 

Eğer sizlerde bir Xiaomi Mi 8 sahibiyseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak resmi olmayan Android 10 sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Xiaomi Mi 6

Android geliştiricilerinin Xiaomi Mi 6 için hazırlamış oldukları Android 10 Custom ROM'uysa geliştiricilere göre sadece bir hata içeriyor. Yapılan açıklamalara göre bu hata, Bluetooth üzerinden medya oynatmayla ilgili. Bunun haricindeyse herhangi bir sorununun olmadığı söyleniyor.

Eğer sizler de Xiaomi Mi 6 için yayınlanan ve resmi olmayan Android 10 tabanlı "LineageOS 17.0"a geçiş yapmak isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Redmi Note 5

Xiaomi Redmi Note 5 için hazırlanan Custom ROM'sa henüz alfa sürümde. Bu da hala pek çok sorunun olduğunun habercisi. Bu yüzden normal işlevsellikte Android 10 deneyimi yaşamak isteyenlerin, bu Custom ROM'dan uzak durmaları gerektiğini söyleyebiliriz.

Şu an için çok da işlevsel bir şekilde çalışmayan ancak yine de Android 10 deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar tarafından kullanılabilir olan Custom ROM'u indirmek için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Poco F1

Poco F1 için geliştirilmiş olan Custom ROM da diğerleri gibi bazı sorunlarla birlikte geliyor. Ancak projesinin arkasında duran geliştiriciler bu işletim sistemini geliştirmeye devam edeceklerini ve sorunları gidereceklerini açıklamış durumdalar. Bu Custom ROM'un bilinen en büyük sorunuysa parmak izi okuyucu sensörle ilgili.

Eğer sizlerde bir Poco F1 kullanıcısıysanız ve şu an için parmak izi okuyucu sensör olmadan da olur diyorsanız, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu Custom ROM'ların, ilgili modeller için yayınlanmış resmi Android sürümü olmadığını ve kullanımdan kaynaklı yaşanabilecek sorunlarının tamamen kullanıcı sorumluluğunda olduğunu hatırlatırız.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/android-10-custom-rom-xiaomi-poco-f1-mi-6-8-redmi-note-5/
14
2
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
2
2