Xiaomi, Bu Zamana Kadarki En İlginç Ön Kamera Patentini Aldı

50
23
11
6
0
Teknoloji konusunda birçok yenilik gerçekleştiren Xiaomi, bu zamana kadar eşi benzeri görülmemiş bir ön kamera tasarımını patentledi.

1 Nisan gibi bir tarihte birçok insanın şaka yaptığına şahit olursunuz. Bugün Xiaomi’nin aldığı patent de Xiaomi’nin şaka yaptığını düşündüğümüz cinsten.

Bu zamana kadar kızaklı ön kameralar ya da Huawei Mate X’te gördüğümüz gibi telefonun yanında bulunan ön kameraları görmüştük. Bunun yanı sıra Samsung’un son amiral gemilerindeki delikli ekran içerisine gömülmüş ön kameralar da fazlasıyla yenilikçi bir tasarımdı. Xiaomi ise kimsenin aklına gelmeyen bir tasarımı patentledi.

Telefonun alt kısmında bulunan iki adet ön kameranın tasarımının patentini alan Xiaomi, şu an için tüm akıllı telefon sektörünü soru işaretleriyle bırakmış durumda. Bir patentte ön kameralar telefonun alt merkezinde bulunurken diğer patentte ise kameraların telefonun iki köşesine de yayıldığını görüyoruz.

Genelde teknoloji şirketlerinin patentleri başka şirketlerin benzer bir patenti alıp bundan kâr etmemeleri için aldığını biliyoruz. Bu patenti gördükten sonra da Xiaomi’nin benzer bir yol izlediğini düşünüyoruz. Ya da düşünmek istiyoruz.

Sizin patent hakkındaki fikirleriniz neler? Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_patent_notched_phone_dual_selfie_camera_bottom-news-36315.php
50
23
11
6
0
Emoji İle Tepki Ver
50
23
11
6
0