Xiaomi CEO'sundan Yeni Mi Mix Modeli Bekleyenlere Kötü Haber

26
7
1
0
0
Xiaomi CEO'su Lei Jun, bir sonraki etkinlikleri için gelen soruları yanıtlarken 2020'de yeni bir Mi Mix modeli gelmeyeceğini belirtti. Ayrıca Mi Mix Alpha'nın satışa sunulması da beklenmiyor.

Sadece 10 yıllık bir şirket olmasına karşın kendine geniş ve sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başaran Xiaomi’nin bu başarıya ulaşmasını sağlayan ürünlerinden biri de üst segmentte yer alan Mi Mix akıllı telefon serisi oldu. 

İlk Mi Mix modeli, ön kamerayı ekranın altındaki çerçeveye taşıyarak üst çerçeveyi ortadan kaldırmış ve uçtan uca ekranların önünü açmıştı. Mi Mix 2’de benzer tasarım, daha yüksek ekran/gövde oranıyla karşımıza çıkarken Xiaomi Mi Mix 3, ilk uçtan uca ekranlı telefonlardan biri olmuştu.

mi mix alpha

Xiaomi, Mi Mix 3’ten sonra yeni bir Mi Mix 4 modeli tanıtmak yerine Mi Mix Alpha adında deneysel ancak büyüleyici tasarıma sahip bir telefon gösterdi. Geçtiğimiz yıl tanıtılan bu telefonun sınırlı sayıda da olsa satışa sunulacağı belirtilmişti ancak Xiaomi, bu planından vazgeçmiş durumda.

Xiaomi, yarın (11 Ağustos) yeni bir etkinlik gerçekleştirecek ve şirketin CEO’su Lei Jun, etkinlik öncesinde Weibo’da Xiaomi hayranlarından gelen bazı soruları yanıtladı. Jun, yanıtlarıyla etkinlikte yeni bir Mi Mix modeli tanıtılacağına yönelik umutları söndürdü. Xiaomi CEO’suna göre 2020’nin geri kalanında yeni bir Mi Mix modeli görmeyeceğiz.

mi mix alpha

Mi Mix serisinin Xiaomi’nin en başarılı serilerinden biri olduğunu düşünürsek hayranların yeni bir Mi Mix modeli beklemelerinin normal olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte özellikle koronavirüs pandemisinin getirdiği zorlu çalışma koşulları, yeni bir deneysel telefonun sergilenebilecek seviyede geliştirilmesini imkansız kılmış olabilir.

Bununla birlikte Mi Mix Alpha’nın 2800 dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyordu ki böyle bir durumda cihazın vergilerle birlikte Türkiye’de yaklaşık 40.000 TL fiyat etiketine sahip olacağını söyleyebiliriz. Dolayısı ile Mi Mix Alpha, hem Türkiye’de hem de global pazarda pek de erişilebilir bir fiyat etiketine sahip olmayacağından hiçbir zaman satışa sunulmayabilir.

Kaynak : https://www.notebookcheck.net/No-new-Mi-Mix-in-2020-after-all-Xiaomi-CEO.484867.0.html
26
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
7
1
0
0