Xiaomi Dünya Genelinde Huawei’yi Alt Etmek İstiyor Fakat Büyük Bir Sorunu Var

94
19
13
9
6
Hong Kong merkezli pazar analiz şirketi Counterpoint'e göre, Xiaomi’nin Çin’deki akıllı telefon satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 oranında düştü. Dünya çapında popülerliği günden güne artan Xiaomi'nin kendi anavatanındaki düşüşü dikkat çekiyor.

2014 ve 2015 yıllarında Çin’in en çok satan akıllı telefon markası olan Xiaomi, kendi pazarındaki rekabet gücünü iyiden iyiye kaybetmeye başladı. Nitekim Counterpoint'in yaptığı son analiz, Pekin merkezli şirketin anavatanında yaşadığı toprak kaybını gözler önüne seriyor. 

Buna göre, Xiaomi’nin Çin’deki akıllı telefon satışları, geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 oranında düşüş gösterdi. Yerel pazarda giderek kızışan rekabetin etkisiyle beşinci sıraya kadar gerileyen şirket, gözünü denizaşırı ülkelere dikmiş durumda. 

Xiaomi, ABD'nin Huawei yasağını fırsata çevirmek istiyor

xiaomi

En büyük rakiplerinden biri olan Huawei’in ABD yaptırımlarıyla boğuştuğu bu dönemde Xiaomi, Shenzhen merkezli şirketin yaşadığı krizi fırsata dönüştürmeyi hedefliyor. Counterpoint analisti Flora Tang, Huawei’in uluslararası pazarlarda yaşadığı yasal sorunların, diğer Android markalarına fırsatlar doğurabileceğini söylüyor. 

Xiaomi, alt markası Redmi’nin yeni amiral gemisi Note 8 Pro’yu Berlin’de tanıtmıştı. Çinli markanın burayı tercih etmesinin altında, Almanya’nın Batı Avrupa'nın en büyük mobil pazarlarından biri olması yatıyor. 

Xiaomi, 2018’in ikinci yarısından itibaren Avrupa kıtasındaki pazar payını önemli oranda artırdı. Telekomünikasyon şirketi 3 Group Europe ve perakende kanallarının desteği ile satışları geçen yıla göre yüzde 27 oranında artırmayı başaran Çinli marka, Batı Avrupa’nın en popüler dördüncü akıllı telefon üreticisi olduğunu söylüyor. 

Xiaomi, Hindistan'ın en çok satan akıllı telefon markası

xiaomi redmi

Xiaomi sadece Avrupa'ya odaklanmıyor. Dünyanın diğer bölgelerinde de kayda değer bir performans gösteren şirket, halihazırda Hindistan’ın en çok satan akıllı telefon markası konumunda. Rusya ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinde de faaliyet gösteren Xiaomi, gelecek yıl Japonya’ya yelken açmayı planlıyor. 

Xiaomi, Çin’deki pazar payını önemli oranda kaybetmiş olmasına rağmen, hala nispeten iyi bir durumda. Rakamların diliyle konuşursak, şirket sadece dört ayda dört milyon adet Redmi K20 serisi telefon satmayı başardı. 

Kaynak : https://www.scmp.com/tech/big-tech/article/3036493/xiaomi-wants-beat-huawei-abroad-its-losing-ground-home
94
19
13
9
6
Emoji İle Tepki Ver
94
19
13
9
6