Xiaomi, Çinli Yonga Üreticisi VeriSilicon'ın Bir Kısmını Satın Aldı

28
5
3
2
1
Akıllı telefon üreticileri, cihazları tasarlayıp yazılımlarıyla ilgilenirken donanımları başka şirketlerden tedarik ediyor. Bazı üreticiler ise kendi donanım bileşenlerini kendisi üreterek hem maliyette düşüş sağlıyor hem de cihazın performansını önemli derecede artırıyor. Xiaomi ise bir yonga üretici şirkete önemli denebilecek miktarda yatırım yaptı.

Şirketler arası satın alımların gerçekleşmesi, günümüzde sıkça karşılaştığımız bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bazen büyük şirketler, orta hâlli veya küçük şirketleri tamamen satın alarak kendi bünyelerine katarlarken bazen ise şirketlerin bir kısmını satın alabiliyorlar.

Çinli akıllı telefon sektörü devi Xiaomi, oldukça tanınan bir yonga üreticisi olan VeriSilicon'ın bir kısmını satın aldı. Bu satın alımla beraber Xiaomi, VeriSilicon'ın hisse tutanları arasında en büyük 4. hissenin sahibi oldu.

VeriSilicon

Tam adı VeriSilicon Microelectronics olan yine Çin merkezli yonga üreticisi şirketin merkezi Şanghay'da iken şirketin araştırma ve geliştirme merkezleri ise ABD'de ve Çin'de bulunuyor.

VeriSilicon Microelectronics tarafından sunulan bir belge ise Xiaomi tarafından işletilen bir fonun geçtiğimiz Haziran ayında şirketin en büyük ikinci dış hissedarı olduğunu gösterdi. Xiaomi ise VeriSilicon'ın bahsettiği yatırımı onayladı.

Çin merkezli bir akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi'nin yıllar içerisinde gösterdiği ivmeli büyüme, Xiaomi'nin bu yılın ilk çeyreğinde dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon satıcısı olması olarak kendisini gösterdi.

Her ne kadar akıllı telefon üretimi ve satışı konusunda başarılı olsa da Xiaomi'nin yonga ve donanım parçaları üretimi konusunda ne yazık ki pek bir çalışması bulunmuyor. VeriSilicon'ın %6'sını satın almasıyla Xiaomi'nin VeriSilicon ile olan ilişkilerinin artabileceği ve yonga üretimi konusunda bir gelişme gösterebileceği söyleniyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/07/15/xiaomi-acquires-part-of-a-chinese-chip-design-company/
28
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
5
3
2
1