Xiaomi, Ekrana Gömülü Kameranın Nasıl Çalıştığını Açıkladı

115
44
7
3
2
Xiaomi, ekran çentiklerini ortadan kaldıracak ekrana gömülü kamera sisteminin nasıl çalıştığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde ekrana gömülü ön kamera teknolojisini ilk kez gün yüzüne çıkaran Xiaomi’nin kıdemli başkan yardımcısı Wang Xiang, Twitter üzerinden paylaştığı gönderi ile ekrana gömülü kamera teknolojisinin nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde açıkladı.

Xiaomi’nin açıklamasına göre ekrana gömülü kamera teknolojisinin temeli, yüksek ışık geçirgenliğine sahip minimum ışık yansıtan malzemelerin kullanımına dayanıyor. Bu kullanım, çentikleri ortadan kaldırdığı için daha büyük kamera sensörlerini mümkün kılıyor.

Teknoloji henüz tam anlamıyla tamamlanmış değil. Zira yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi kamera lensinin kenar çizgileri ekranın altında açık bir şekilde görülebiliyor. Yine de bir çentiğe göre daha iyi bir görüntü sunuyor.

Kullanılan malzemeler maksimum ışık geçirgenliğine sahip olsa da yansıyan ışığın kırılmasıyla ilgili potansiyel bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle teknolojinin hala geliştirilme aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor.

Apple, ilk ‘popüler’ çentikli akıllı telefonu piyasaya sürdüğünde fazlasıyla eleştirilmişti. Zamanla çentikler küçülde ve Samsung, kamerayı ekranın ortasındaki bir deliğe sığdırmayı başardı. Şimdi ise sıra kamerayı direkt olarak ekrana gömmeye geldi.

Ön kameranın ekrana gömülmesi yalnızca çentiklerden kurtulmamızı sağlamayacak. Kamera sayısı ve sensör boyutu konusundaki sınırlamalar da ortadan kalkacak. Çok daha gelişmiş sensörleri ve çoklu kamera sistemlerini ekranın altında gömmek mümkün olacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/6/5/18654365/xiaomi-camera-under-screen-no-notch-transparent-display-technology
115
44
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
115
44
7
3
2