Xiaomi’nin Şirinlikten Binmeye Kıyamayacağınız Elektrikli Bisikleti HIMO V1 Tanıtıldı!

63
5
4
4
0
Çin merkezli tüketici elektroniği devi Xiaomi, akıllı telefonlar dışında çok farklı sektörlere de giriş yapıyor. Firmanın yoğun trafik bölgelerinde ulaşımı kolaylaştıracak minik elektrikli bisikleti HIMO V1 resmen tanıtıldı.

Xiaomi, 2018’de fırtınalar estirmeye devam ediyor. Elektronik sektörlerin büyük bir kısmında faaliyet gösteren üretici, aldığı yatırımlarla yeni bir elektrikli bisiklet modelini hayata geçirdi. Özellikle büyük metropollerdeki ulaşım için seçenek yaratmak isteyen firma, oldukça uygun 
fiyatlı olan bisikleti resmi olarak tanıttı.  

30 Temmuz’dan itibaren satışa sunulacak bisikletin fiyatı, Xiaomi’nin politikalarına uygun bir şekiilde 260 dolar seviyelerinde belirlendi. Xiaomi akıllı telefon dışındaki bisiklet ve akıllı ev aletleri gibi ürünlerini üretmek için, kitle fonlamalarını kullanıyor. Bu sayede adını tüm dünyada duyurmaya devam ediyor. 

HIMO V1, ulaşımı kolaylaştırdığı kadar çevreci bir olarak karşımıza çıktı:

Ergonomik olarak yüksek gidon ve insan fizyolojisine uygun konumlandırılmış sele, ürünün konforlu olmasını sağlayan önemli bir detay. Kollara ekstra yük binmeden sürüş deneyimi sunan bisiklet, kullanıcısı yormuyor. 

Hafif alüminyum gövdesi, küçük tekerleklere sahip olmasına rağmen ideal hızlarda sürüş fırsatı veriyor. Elektrikli motoru ve bataryası dail 16.7 kilogram olan bisiklet, gidonun üzerindeki kolu sayesinde rahatça katlanabiliyor. Bu sayede kullanılmayan zamanlarda taşımak kolaylaşıyor, toplu taşıma araçlarında sıkıntı yaratmıyor. 

Pedalları sayesinde bataryası bitse bile kullanıcılar bisikleti sürmeye devam ediyorlar. 6AH ve 36 voltluk bataryası yaklaşık 6.5 saate tam şarja ulaşıyor. Bu batarya toplamda 50 kilometrelik mesafeye kadar pedal çevirmemeyi garanti ediyor.

Kullanıcıların gittikleri yollar ve aldıkları yol miktarı gibi dijital veriler, gidondaki küçük ekranda anlık olarak takip edilebiliyor. Elektrikli moddo üç farklı hız modundan birisini seçmek için, batarya modundan pedal moduna geçmek için gerekli olan butonlar da kullanıcıların rahatlıkla erişebilecekleri şekilde dizayn edildi. Aynı zamanda yağmurlu havalarda suya karşı dayanıklı olduğunu gösteren IP54 sertifikasına sahip. 

Bisikletin zamanla Xiaomi’nin aktif olduğu pazarlarda talebi karşılaması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.xiaomitoday.com/himo-v1-news/
63
5
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
63
5
4
4
0