Fiyat Performans Devi Xiaomi Yeni Arayüzünü Eski Modellerine Getiriyor

0
0
0
0
0
Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geriye dönük modelleri içinde MIUI 8 güncellemesi yayınlama kararı aldı.

Akıllı telefon pazarında yüksek donanımlı ürünleri uygun fiyata sunan Çinli üreticilerden biri olan Xiaomi, güncelleme konusunda pek de aktif davranmıyordu.

Ancak eski Xiaomi kullanıcılarının yoğun güncelleme isteği üzerine Xiaomi, bazı eski modellerine yeni MIUI 8 arayüzünün güncellemesini vermeye hazırlanıyor.

Android 4.4 ile çalışan Xiaomi modelleri Redmi 1S, Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3G, Redmi Note 4G’yi kapsayan MIUI 8 güncellemesi yakında yayınlanacak. Ancak cihazların işletim sistemi sürümünde bir değişiklik olmayacak sadece cihazın arayüzü değişecek. Bu güncelleme Android sürüm yükseltmesini ne yazık ki içermiyor.

Xiaomi Redmi 1S

Yine de Xiaomi ve Meizu gibi şirketlerin arayüzü önemli olduğu için işletim sistemi pek de cihazların işleyişi konusunda etkili olmuyor. O nedenle eski modellerin arayüz güncellemesi alması kullanıcılar için avantaj.

Yeni güncelleme beraberinde neleri getiriyor?

Xiaomi'nin eski modelleri için sunacağı yeni arayüz güncellemesi MIUI 8, Google'ın yeni tasarım anlayışına yakın bir arayüzü kullanıcılara sunarken aynı zamanda Xiaomi'nin kendi önemli farklılaştırmalarını içeriyor. Çok daha akıcı hale getirilen arayüz RAM'inizi pek fazla tüketmeyen Temizleyici uygulamasını da beraberinde getiriyor. Bildiğiniz gibi bazı uygulama temizleme programları aktif bir şekilde telefona fayda yerine zarar sağlarken, MIUI 8 arayüzüne bu uygulamanın dahil edilmesi sayesinde kullanıcılar belleklerinden ödün vermeden gereksiz verileri temizleyebilecek.

Aynı zamanda MIUI 8 kullanıcıları basit bir şekilde ekran görüntüsü alma, video düzenleme, telefonu kolaylıkla kontrol edebilecekleri Quick Ball ve çoklu uygulama gibi özellikleri de kazanacak.

Güncellemenin çoğu model için OTA üzerinden sunacağı söylenirken, bazı cihazlar için güncelleme manuel olarak kurulacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0