Xiaomi'nin İsminin ve Logosunun Ne Anlama Geldiğini Biliyor musunuz?

6
5
2
1
0
Piyasaya damgasını vuran Xiaomi hakkında muhtemelen bilmediğiniz iki şeyden bahsettik.

2010 yılında kurlulan Xiaomi, bizlere sunduğu ürünleriyle kısa sürede popüler oldu. Hatta piyasaya sunduğu telefonlarının saniyeler içerisinde tükenmesi üzerine “Rekor Satış” ünvanına da sahip oldular. Şirketin envai çeşit ürünlerini biliyoruz, bu ürünler hem tasarım ve kalite anlamında başarılı olunca da şirketin geleceğinin en az Apple kadar parlak olduğu söylenebilir. Her ne kadar ürünlerini biliyor olsak da Xiaomi’nin hakkında bazı bilgileri bilmiyoruz. Bu içeriğimizde ise sizlere bugüne dek Xiaomi hakkında bilmediğiniz iki bilgiyi açıklamak istedik. 

Öncelikle Xiaomi’nin anlamına gelelim. Sizce her Çinli markanın adının illa Çince mi olması gerekiyor? Tabii ki hayır. Xiaomi'nin ismi Çince gibi görünse de aslında batı alfabesinden alınmadır. 小米 (Xiao ve Mi), kelime tam anlamıyla iki karaktere sahip bir isimdir ve “Küçük pirinç” veya “küçük darı” anlamlarına gelmektedir. 

Peki ya logosu? Oldukça şık bir logo tasarıma sahip olduğu aşikar, ancak yine de bir çoğumuz logoda kullanılan “Mi” nin anlamını bilmiyor. Adını Batı alfabe’sinden alan Xiaomi'nin logosunda bulunan “Mi”, Latincede “Kalp” anlamına gelmekte.

Kaynak : https://www.androidpit.com/facts-about-xiaomi-that-you-dont-know
6
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
1
0