Xiaomi, Kamera Köşeli Bir Akıllı Telefon Patenti Aldı

14
7
2
2
2
Akıllı telefonlarda daha büyük ekran kullanabilmek için çeşitli yollar denendiği bir zamandayız. Bu sorunu çoğunlukla açılıp kapanabilen kızaklı kamera ile çözen firmalar, ön kamerayı bu şekilde ortadan kaldırıyordu. Xiaomi ise bunlara ek olarak yeni bir yol deneyecek gibi görünüyor.

Xiaomi, son yılların en yenilikçi markalarından biri olmayı başardı. Hem ortaya çıkarttıkları başarılı ürünlerle hem de uygun fiyatlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran marka, en çok tercih edilen akıllı telefon üreticilerinden biri hâline geldi. 

Bu zamana kadar ürettikleri yenilikçi çözümlere bir yenisini daha ekleme kararı alan Xiaomi, daha büyük ekrana sahip olmak için ortadan kaldırılan ön kamera sorununu çözmek adına yeni bir yol deneyecek gibi gözüküyor. Şirket, köşelere yerleştirilmiş ön kameralara sahip olan telefon patenti aldı.

Patent, 4 farklı tasarıma odaklanıyor:

Dört yeni tasarım, ön kameraları üst köşelerde konumlandırılmış şekilde geliyor. Bu tasarımlardan üçü arasındaki en büyük fark, çerçevenin kamera sensörünün etrafında kıvrılmış şekli olarak gözüküyor. Patentlerden biri ise hâlâ kamera için kalın bir üst çerçeveye sahip.

Kalın çerçeveli olan tasarım ise arka tarafında parmak izi sensörü bulunduran tek patent olarak göze çarpıyor. Bu da tasarımın, muhtemelen orta seviye veya giriş seviyesi bir cihaz için olduğu anlamına geliyor. Arka taraftaki tasarımların da değiştiğini görüyoruz fakat bunlarda yeni olarak göze çarpan herhangi bir özellik bulunmuyor.

Patentlerin uygulanma ihtimali mevcut fakat şirketlerin sıklıkla diğer firmalar kullanmasın diye patent aldığını biliyoruz. Tasarımların kullanılıp kullanılmayacağı ise önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/12/xiaomi-patent-shows-a-new-edge-front-camera-design/
14
7
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
14
7
2
2
2