Xiaomi Mi 9'un Konsept Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

31
10
3
1
1
Benjamin Geskin, amiral gemisi özelliklerine rağmen 2019'un en iyi fiyat/performans telefonlarından biri olacak Xiaomi Mi 9'un konsept tasarımını ve özelliklerini ortaya çıkardı.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi için 2018 yılı oldukça verimli geçti. Yılın ilk yarısında tanıtılan Mi 8 serisi ile akıllı telefon kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başaran şirket, Geçtiğimiz ayın sonunda tanıtılan Mi Mix 3 ile de tasarımda geldiği son noktayı ortaya çıkarmıştı. Xiaomi, genel olarak Mi serisinin amiral gemilerinin yılın ilk yarısında tanıtır. Serinin ‘pro’ ve ‘lite’ versiyonlarını ise yılın ilerleyen aylarında ortaya çıkarır. Mi 8 Lite ve Mi 8 Pro modellerinin ortaya çıktığını düşünürsek Mi 9 dedikodularının fazla uzakta olmadığını tahmin edebiliriz.

Tutarlı sızıntıları ile bilinen Benjamin Geskin, Twitter üzerinden bombayı patlatarak Xiaomi Mi 9’a ait bir konsept tasarım görseli paylaştı ve cihazın bazı özelliklerini ortaya çıkardı. Geskin’in paylaştığı görsele göre Xiaomi Mi 9, su damlası çentikten biraz büyük, Mi 8 çentiğinden biraz küçük bir çentiğe sahip olacak. Bununla birlikte cihazın alt ve yan çerçeveleri, Mi 8 serisine göre ciddi şekilde inceltilmiş olacak. Bu da yeni Mi 9’un benzer tasarım diline sahip olmasına rağmen çok daha yüksek bir ekran/gövde oranına sahip olacağı anlamına geliyor.

Ekran demişken; Geskin’e göre Mi 9, 6.4 inçlik büyük bir AMOLED ekrana sahip olacak. Snapdragon 855  ya da diğer adı ile Snapdragon 8150 işlemciye sahip olacak olan cihazın 6GB, 8GB ve 10GB RAM seçenekleri bulunacak. 3700 mAh batarya bulunması beklenen cihazda Quick Charge 5.0 ve kablosuz şarj desteği olması bekleniyor. Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden biri ise 5G desteğinin bulunması olacak. Mi 9, üçlü arka kamera kurulumuna sahip olacak ve ana kamera, 48 megapiksel Sony IMX586 sensör olacak. Diğer sensörler hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.mobilescout.com/curiosity/news/n109437/xiaomi-mi-9-launch-specification-price-features.html
31
10
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
10
3
1
1