Xiaomi Mi A1, Android 8.1 Güncellemesinde Sorun Çıkardı!

29
14
11
10
5
Ülkemizde de büyük bir ilgi ile karşılanan Xiaomi, yaptıkları ve piyasa değeri ile adından sıkça söz ettiriyor. Ancak şirketin giriş seviye telefonlarından Xiaomi Mi A1, Andorid 8.1 güncellemesinde hata vermesi ile sevenlerini şaşırttı.

Xiaomi, 2017 yılının Eylül ayında akıllı telefonu Mi A1’i piyasaya sundu. Cihaz, OEM’in Android One platformunda çalıştığı ilk cihaz olmasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Ancak Mi A1, kullanıcılarına sürekli işletim sistemi güncelleme sözü vermişti. Bu sözün altında ezilmek istemeyen marka, çeşitli zorluklar yaşamasına rağmen son Andorid 8.0 Oreo güncellemesini yayınlamıştı.

Fakat gel gelelim şimdi Android 8.1 güncellemesi kapıyı çaldı. Kullanıcılar büyük bir heves ile güncellemeyi beklemesine karşın, Xiaomi hala OTA sürümü için belirli bir zaman çizelgesi duyurmadı. Buna ek olarak da telefon garip bir şekilde Project Treble (Project Treble ile şirket, tüm cihazlarda çalışacak tek bir güncelleme inşa ederek, yeni sürümlerin son kullanıcılara hızla dağıtımını sağlamak hedefinde) desteğini kazanmadı.

Hal böyle olunca, kaynaklar Xiaomi’nin Haziran ayındaki güvenlik ekinin yanı sıra Android 8.1 Oreo güncellemesinin, kapalı bir Beta sürümünü çalıştırdığını gösteriyor. Bu da OTA’nın birkaç hafta içinde gelmesi gerektiğini işaret ediyor. Son olarak Mi A1’in Android P’yi alacak ilk cihazlardan olacağını da ifade etmekte yarar var.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_is_reportedly_testing_android_81_oreo_for_mi_a1-news-31693.php
29
14
11
10
5
Emoji İle Tepki Ver
29
14
11
10
5