Xiaomi Mi Band 5, Çin Dışında da NFC Desteğiyle Satılacak

48
3
3
1
1
Xiaomi, Mi Band isimli ürün serisiyle birlikte küresel anlamda ciddi bir kullanıcı kitlesi kazanmış durumda. Çinli teknoloji devi, bu başarısını Mi Band 5 ile birlikte devam ettirmek istiyor.

Xiaomi Mi Band 4, geçtiğimiz haziran ayında Çin’de satışa çıkmıştı. Bu akıllı bilekliklerde bulunan NFC ve mikrofon özellikler dünya çapında satılan versiyonlarda yer almıyordu. Bilekliğin yeni versiyonunda NFC özelliğinin de yer alabileceği açıklandı. Mi Band 5’in evrensel versiyonunda mikrofon olup olmayacağı bilinmiyor. Yine de gelen ilk haberlere göre cihaz kesinlikle daha sağlam olacak. 

Şu anda cihazın yeni nesil versiyonu hakkında çok fazla bir bilgi bulunmuyor. Cihazda NFC özelliği olacağı belirtilirken, Xiaomi konu hakkında çok da fazla bir açıklamada bulunmuyor. 

Xiaomi

Daha önce Mi Band 3 bileklik Mayıs 2018’da piyasaya çıkmıştı. Bu yıl da Mi Band 4’ü gördük. Muhtemelen gelecek yılın ikinci çeyreğinde yeni Mi Band 5’i görebiliriz.

NFC özelliği nedir?

nfc

NFC özelliği, genel olarak Yakın Alan İletişimi olarak çevriliyor. Bu özellik mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında iletişim kurmayı sağlıyor. Manyetik alan indüksiyonu kullanılarak geliştirilmiş bu teknolojinin en bilinen kullanımı ise akıllı kartların kullanıldığı giriş çıkış sistemleri olarak göze çarpıyor. 

NFC teknolojisi bugün içerik paylaşımı, okuma ve yazma, yer, erişim kontrolü ve hızlı temassız ödeme için kullanılıyor. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_band_5_global_variant_nfc_support-news-39506.php
48
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
48
3
3
1
1