Xiaomi, İlk Akıllı Saati Mi Watch’u Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

78
32
8
8
6
Akıllı telefon sektöründe hızla yükselen Xiaomi, şimdi de akıllı saat sektörüne adım attı. Şirketin ilk akıllı saati Mi Watch, iki farklı versiyonuyla, Xiaomi Mi Note 10 lansmanında tanıtıldı.

Teknoloji devi Xiaomi'nin Çin'de düzenlediği etkinlik, tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre önce 108 megapiksel çözünürlüğünde kamerası bulunan Mi Note 10 akıllı telefon modelini duyuran Xiaomi şimdi de yeni nesil akıllı saati "Mi Watch"u duyurdu. Şirketin ilk akıllı saati olma özelliğine sahip olan Xiaomi Mi Watch, tüketicilere pek çok yeni özellik sunuyor. Dilerseniz hemen, bu akıllı saatin özelliklerine yakından bakalım.

Aslına bakacak olursak Mi Watch, daha önce firmanın ürettiği Amazefit ürünlerinden epey farklı. Amazefit saatlari aslında akıllı saat görünümünde akıllı bileklik modelleriydi. Yeni Mi Watch ise ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın akıllı saati olan "Apple Watch"a bir hayli benzerlik gösteriyor. Muhtemelen Xiaomi, kare şeklindeki akıllı saatlerin tüketiciler tarafından daha fazla beğenildiğini düşünerek böyle bir tasarım tercih etti.

İşte Xiaomi Mi Watch:

Xiaomi Mi Watch

Mi Watch, 1.78 inç boyutunda AMOLED ekrana sahip. Bu ekran, safir camla korunuyor ve hafif eğimli bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Saatin arka kısmı ise seramik malzemeden üretilmiş durumda. Sağ üst kısmında menüleri gezinmek için kullanılabilen bir tuşu bulunan Mi Watch'un sağ alt kısmında ise çok amaçlı bir buton bulunuyor. Ayrıca yine saatin sağ tarafında dahili bir mikrofon da yer alıyor.

Xiaomi'nin ilk akıllı saatinin sol tarafında uzun ancak ince bir yapısı bulunan bir hoparlör bulunuyor. Bu hoparlörün hemen altında da yine bir mikrofon var. Xiaomi Mi Watch'un altında ise diğer akıllı saatlerde olduğu gibi bir şarj ünitesi ve bir nabız monitörü bulunuyor. Saatin gövdesi, alüminyum alaşımlı malzemeden üretilmiş ve bu da şık bir görünüm sunuyor.

Xiaomi Mi Watch

Mi Watch, gücünü 1.2 GHz'lik Snapdragon Wear 3100 4G işlemciden alıyor. Bu işlemci tüketicilere eSIM aracılığıyla 4G bağlantı desteği de sunuyor. Xiaomi, ürünün RAM ve depolama alanı bilgilerini paylaşmadı ancak bu akıllı saat, WearOS işletim sistemiyle çalışıyor. Xiaomi, bu işletim sistemi için 40'tan fazla uygulama oluşturmuş durumda ve bu uygulamalar Mi Watch ile entegreli bir şekilde çalışıyor. Ayrıca bu akıllı saat Xiaomi'nin "XiaoAI" isimli asistanını da destekliyor.

Akıllı saatin belki de en dikkat çekici yanlarından bir tanesi batarya kapasitesi. Öyle ki Mi Watch'lar 570 mAh batarya kapasitesine sahip ve şirket, bu bataryanın 48 saate kadar kullanım imkanı sunacağını söylüyor. Mi Watch'un bu bataryası, akıllı saat sektörü için çok büyük bir önem arz ediyor çünkü sektörün en güçlü bataryaları an itibarıyla Xiaomi'nin elinde. 

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi'nin ilk akıllı saati tüketicilere pek çok özellik sunuyor. Bu özellikler arasında kalp atışı izleme, kandaki oksijen miktarının ölçümü, vücut enerjisinin takip edilmesi ve fitness aktiviteleri gibi özellikler de bulunuyor. Ayrıca Xiaomi Mi Watch 4, NFC desteğine de sahip ve Çin'deki kullanıcılar, bu destek sayesinde doğrudan ödeme yapabiliyorlar. Ayrıca bu akıllı saat, evlerinizdeki akıllı cihazlara da bağlanabiliyor.

Tüm bu özelliklere sahip olan Mi Watch, iki farklı versiyonla birlikte geliyor. Bunlardan ilki alüminyum kasalı ve fiyatı 185 dolar (yaklaşık 1.050 TL + vergiler) civarında. Bu versiyon, günün ilerleyen saatlerinde satın alınabilecek. Ürünün ikinci versiyonu ise biraz daha lüks görünebilmek için paslanmaz çelik bir kasaya sahip. İkinci versiyonun fiyatı ise 285 dolar (yaklaşık 1.600 TL + vergiler) seviyelerinde olacak. İkinci versiyon, aralık ayında piyasaya sürülecek.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/05/xiaomi-mi-watch-launched-wearos-miui-large-battery/
78
32
8
8
6
Emoji İle Tepki Ver
78
32
8
8
6