Xiaomi, Mimoji'yi Apple'dan Çaldığını Söyleyenlere Dava Açacak

47
15
6
1
1
CC9 ile birlikte ortaya çıkan Mimoji uygulamasının Apple'ın Memoji'siyle büyük benzerlik gösterdiği iddia edilen Xiaomi, fikri Apple'dan daha önce bulduğunu iddia etti.

Xiaomi'nin CC9 modelini tanıtmasıyla birlikte şirketin yeni Mimoji uygulaması da gün yüzüne çıktı. Pek çok kişi, Xiaomi'nin bu özelliği Apple'dan 'arakladığını' söylerken Xiaomi, söz konusu iddiaları reddetti.

Mimoji isminin Apple'ın Memoji'yi duyurmadan önce de bulunduğunu iddia eden Xiaomi, Mimoji'nin bir kopya olduğunu iddia eden yazarlar hakkında dava açılabileceğini de belirtti.

Mimoji'nin çıkışının ardından gelen kötü yorumlardan hiç de memnun olmayan Xiaomi, olayın intihalle uzaktan yakından ilgisi olmadığını ifade etti. Xiaomi Group'un Halkla İlişkiler departmanı Genel Müdürü Xu Jieyun, şirketin açıklamasını Weibo'da paylaşarak Mimoji ve Memoji arasında karşılaştırma yaparak Mimoji'nin adını karalamaya çalışanları uyardı.

Mimoji'nin geçen sene mayıs ayında çıkış yaptığını ancak Memoji'nin haziran ayında çıktığını belirten Xiaomi, iki uygulamanın çalışma mantığının da farklı olduğunu belirtti.

Xiaomi'nin Halkla İlişkiler yetkilisi, herhangi bir intihalin tespiti halinde halka açık şekilde özür dileyeceklerini belirtti.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-mimoji-vs-apple-memoji-legal-action-plagiarism-copying-2063321
47
15
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
47
15
6
1
1