Xiaomi'nin Katlanabilir Akıllı Telefonu Üç Arka Kameraya Sahip Olacak

13
4
3
1
0
2019 yılında teknoloji dünyası tarafından en çok merak edilen akıllı telefon modelleri hiç şüphesiz ki katlanabilir akıllı telefonlardı. Bu alanda ilk atılımı yapmak isteyen şirketler olan Samsung ve Huawei de farklı tasarımlarla yola çıkmışlardı. Bu pazara girebilecek aktörlerden olan Xiaomi’nin de katlanabilir modelli akıllı telefonu üç arka kamerasıyla birlikte ortaya çıktı.

Kısa süre önce Xiaomi’nin katlanabilir telefonunun bir videosu, doğrudan Xiaomi'nin CEO'su tarafından yayınlanmış; fakat cihazın donanım özelliklerine dair şu ana kadar herhangi bir bilgi verilmemişti. Xiaomi tarafından yeni bir patent başvurusuna göre, Çinli üreticinin katlanabilir telefonunun üç adet arka kamerası bulunabilir. Paten başvurusunda ortaya çıkan görselde, telefonun arka kamerasının konumlandırmasının dikey olduğu görülüyor. Halen prototip test aşamasında bulunan şirketin katlanabilir akıllı telefonunun kameralarının özellikleri de henüz bilinmiyor.

Kameralar gizemini koruyor

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon patent

“Xiaomishka” tarafından ortaya çıkarılan Çinli akıllı telefon üreticisinin patent başvurusu, telefonun dikey eksenlerinde yer alan iki menteşeden ekranın katlandığını gösteriyor. Tasarım da daha önce Xiaomi Başkanı Lin Bin’in videosunda yer alan ve daha sonra Xiaomi tarafından paylaşılan videodaki katlanabilir telefona da oldukça benziyor.

Ancak paylaşılan bu videolar, cihazın kameraları hakkında herhangi bir ipucu vermemişti. Xiaomi’nin patent başvurusundaki çizimler gösteriyor ki çıkacak olan katlanabilir telefonun arka tarafında üç adet kamera yer alacak. Lenslerin içerisinde yer aldığı modül, telefonun arka tarafında ufak bir çıkıntıya sahip olacak. Şaşırtıcı bir şekilde ne patent başvurusunda ne de daha önce paylaşılan videolarda telefonun selfie kamerasına dair herhangi bir şey gözükmedi.

Bu tasarım hiç hayata geçirilmeyebilir

Tabii ki şunu belirtmekte fayda var, telefonun patent başvurusunda görülen üçlü arka kamera seti, cihazın ticari sürümünde yer almayabilir. Ayrıca Xiaomi, daha önce yaptığı bir açıklamada katlanabilir telefonun tasarımının yeterince ilgi toplaması halinde seri üretime geçileceğini ifade etmişti.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-foldable-phone-triple-rear-cameras-patent-2085240
13
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
1
0