Xiaomi Redmi Mi 9T Pro'nun Webtekno Usulünü Andıran Sağlamlık Testi

27
12
7
4
3
Xiaomi’nin merakla beklenen telefonu K20 Pro (Türkiye’de Xiaomi Mi 9T Pro olarak satışa sunulacak), JerryRigEverything tarafından dayanıklılık testine girdi. Xiaomi’nin fiyat performans canavarı olacak telefonu, görünüşe göre oldukça sağlam bir şekilde geliyor.

Xiaomi Redmi Mi 9T Pro merakla beklenen bir akıllı telefon. Cihaz; üstün donanıma, uygun fiyat etiketine ve gerçekten oldukça iyi görünen bir tasarıma sahip. Yaptığı dayanıklılık testleriyle adından söz ettiren JerryRigEverything, Redmi K20 Pro’ya yaptığı dayanıklılık testinde telefonun oldukça sağlam olduğunu ve kolayca bükülüp çizilmediğini belirtti. Bu durum aslında şaşırtıcı değil çünkü Xiaomi telefonlarını genelde sağlam yapıyor.

JerryRigEverything’in dayanıklılık testi videosu, ekranın hangi seviyede çizileceğini belirlemek için normal bir araç gereç setiyle yaptığı testler ile başlıyor. Redmi Mi 9T Pro’nun 6,39 inçlik FHD+ ekranı, çoğu telefonda olduğu gibi sert bastırmada çiziliyor.

Redmi Mi 9T Pro'yu Gorilla Glass 5 koruyacak:

xiaomi redmi 9t pro k20 pro

Telefonun ön ve arka kısmında Gorilla Glass 5 kullanılıyor. Telefonun çerçevesi ise alüminyumdan yapılmış durumda. Redmi Mi 9T Pro, plastik bir yapıya sahip bir açılır kamera ile birlikte geliyor. Pop-up mekanizması iyi yapılmış ve kullanıcıyı rahatsız etmiyor. Bu pop-up kamera, piyasadaki diğer pop-up kameralı telefon modellerinde olduğu gibi 300.000 açma kapamaya kadar dayanıklı.

Hem ön hem de arka kameralarda, genellikle çizilmelere dayanabilen camdan yapılmış kapaklar bulunuyor. Telefondaki Süper AMOLED HDR10 uyumlu panel, video izlemek ve oyun oynamak için mükemmel bir performans sağlıyor.

Redmi Mi 9T Pro, bükülme testinden de başarıyla ayrıldı:

xiaomi redmi 9t pro k20 pro

Mi 9T Pro, ekran yakma testinden hiçbir sorun yaşamadan geçiyor. Telefonun ekranı, çizilse bile ekran altına gömülmüş parmak izi okuyucu sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Mi 9T Pro’nun, ekrandan parmak izi okuma sensörü, piyasadaki diğer amiral gemisi modellerinden geri kalır değil. Bu fiyat etiketinde bir telefona göre oldukça üst düzey özellikler barındıran Mi 9T Pro, bükülme testinden de hiçbir sorun çıkarmadan geçmeyi başarıyor. Webtekno usulü sağlamlık testlerimizde döner kesme diye tabir ettiğimiz testte ise telefon, ne yazık ki istenilen performansı gösteremiyor.

Mi 9T Pro, 7 nm’lik Snapdragon 855 işlemciyle geliyor. 6 ve 8 GB RAM seçeneği bulunan telefonda, 64, 128 ve 256 GB depolama seçenekleri bulunuyor. Telefon, arkasında üçlü bir kamera sistemi barındırıyor. Telefonun arka kısmında 48 MP Sony IMX586 sensörü , 13 MP ultra geniş açılı ve 8 MP telefoto kameralar bulunuyor. Ön kamerası 20 MP olan telefon, 4.000 mAh’lik bir bataryaya sahip.

Xiaomi 9T Pro'nun dayanıklılık testi:

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/redmi-k20-pro-durability-test/
27
12
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
27
12
7
4
3