Xiaomi ve Razer'ın Ardından Samsung da Oyun Telefonu Geliştiriyor

30
6
5
5
3
Üreticiler bir süredir oyunculuk deneyimine özel olarak tasarlanmış oyun telefonları ile karşımıza çıkıyorlar. Alternatif üreticilerin elinde şekillenmeye başlayan bu sürece, Güney Koreli dev Samsung da dahil olabilir. İddialara göre dünyanın en çok telefon satan firmasından bir oyun telefonu geliyor.

Teknoloji geliştikçe oyunların da seyri değişmeye başladı. Bilgisayar ve konsol arasındaki ezeli rekabete alternatif olarak mobil oyunculuk yükselişe geçiyor. Bu süreci şekilleredirecek adımlar ise telefon üreticilerinden geliyor. Günümüzde tasarım konusundaki başarısızlığı yüzünden ciddi zararda olan Sony, 2011 yılında Xperia Play’i duyurduğunda ilk oyun telefonuyla karşılaştık, ancak bu tarih çok erkendi. 

Geçtiğimiz yıl sonbaharda oyun aksesuarları üreticisi olan Razer, kendi oyun telefonunu tanıttı. Ardından Xiaomi, harici bir donanımla oyun koluna dönüşen Black Shark ile sahneye çıktı. Sonrasında da Nubia’dan Red Magic isimli telefonu gördük. Alternatif üreticilerin bu pazar yoklamalarının ardından, Huawei ve Samsung gibi devlerin de aynı şeyleri yapacaklarına dair bazı söylentiler var. Hatta Samsung’un kendi oyun telefonu için çoktan çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Twitter’da dolaşımda olan bu söylenti, cihazın üzerindeki çalışmaların yakında sonlanacağı, teknik özelliklerinin de ortaya çıkacağı yönünde oldu. Yakın zamanda telefon ve tablet hibriti olan Galaxy Note 9’u piyasaya sürecek Samsung, katlanabilir Galaxy X cihazını önümüzdeki yıl piyasaya sürecek. Belki de 2019’da Samsung adına göreceğimiz sürprizler Galaxy X ile sınırlı değildir.

Şimdilik bir söylentiden ibaret olan Samsung oyun telefonu hakkındaki tüm gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın. 

Hemen aşağıda son dönemin başarılı oyun telefonlarını test ettiğimiz videolarımızı izleyebilirsiniz:

Razer'dan Razer Phone:

Xiaomi'den Black Shark:

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/07/24/samsung-rumored-to-be-developing-a-gaming-smartphone/
30
6
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
30
6
5
5
3