Xiaomi'nin Yeni Amiral Gemisi, 120Hz Ekran Yenileme Hızına Sahip Olacak

48
6
5
3
2
Akıllı telefon piyasasının parlayan yıldızlarından Xiaomi, 120Hz ekran yenileme hızına sahip yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Çinli şirket, adı henüz açıklanmayan yeni amiral gemisi ile pazardaki rekabet gücünü daha da artırmayı hedefliyor.

Akıllı telefon ekranlarındaki yüksek yenileme hızları, büyük markaların yeni savaş alanlarından biri haline geldi. Sadece bu yıl, 60Hz'den daha yüksek ekran yenileme hızına sahip tam dokuz yeni akıllı telefon gördük: Red Magic 3 / 3S, OPPO Reno Ace, OnePlus 7 Pro / 7T / 7T Pro, ROG Telefon II, Sharp Aquos R3 / zero2. Ayrıca yakında tanıtılacak olan Google Pixel 4 / 4 XL modellerini de bu listeye ekleyebiliriz.  

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yukarıdaki modellerin karizmasını çizebilecek yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Bütçe dostu amiral gemileri ve orta segment cihazlarıyla tanınan marka, 120Hz'lik ekrana sahip olacak yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

xiaomi

Mobil yazılım geliştirme platformu XDA Developers, Xiaomi'nin yeni MIUI 11 beta yazılımına yenileme hızı ayarı için özel bir kod eklediğini keşfetti. Söz konusu ayarın açıklamasında, daha yüksek yenileme hızlarının “görüntüyü daha pürüzsüz hale getirdiği” ifadeleri yer alıyor. 

Kodu detaylandıran XDA Developers, 60Hz ve 120Hz olmak üzere iki farklı ekran yenileme seçeneğinin olduğunu ortaya çıkardı. Bu da Çinli markanın üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisinin, 60Hz ve 120Hz arasında geçiş yapmayı desteklediği anlamına geliyor; ancak cihazın LCD mi yoksa OLED mi olacağı şu an için belirsiz. 

Xiaomi'nin 120Hz ekranlı yeni akıllı telefonu hakkındaki detaylar şimdilik bunlardan ibaret. Cihazla ilgili ayrıntılar gün yüzüne çıktığı takdirde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-120hz-display-smartphone-high-refresh-rate-rumor/
48
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
48
6
5
3
2