Xperia XZ3'ün Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı! (Sonunda Çift Kamera Geliyor)

30
7
5
1
0
Japonya'da ortaya çıkan yeni bir belge, Sony Xperia XZ3'ün tüm teknik özelliklerini ortaya çıktı. Görünüşe göre Sony hem daha ince bir telefon tanıtması gerektiğini anlamış hem de çift kameranın bir lüks olmadığını fark etmiş.

Japon teknoloji devi Sony, her altı ayda bir yeni amiral gemisi tanıtmaktadır ve şirket, son amiral gemisini geçtiğimiz Şubat ayında tanıtmıştı. Bu da Sony’nin yeni amiral gemisinin ayak seslerinin duyulmaya başlanacağı anlamına geliyor ki Japonya’da ortaya çıkan bir belge, yeni Xperia XZ3’ün bazı teknik özelliklerini ortaya çıkardı.

Söz konusu belgeye göre Sony, ‘tabularını’ kırarak çift kamera teknolojisini kullanmaya başlayacak. Daha da önemlisi şirket, cihazlarının rakiplerine göre fazla ‘kaba’ durduğunu fark ederek çok daha ince bir tasarım ile tüketicilerin karşısına çıkacak. İlginçtir ki önceki nesle göre daha ince olan cihaz, buna rağmen daha büyük bir bataryaya sahip olacak.

Yeni Xperia XZ3, Xperia XZ2’de olduğu gibi 19MP’lik bir ana arka kameraya sahip olacak. Fakat bu kameranın diyafram açıklığı f/2.0 yerine f/1.8 olacak. Ana kamerayı güçlendiren Sony, bu kamerayı bir de 12MP’lik ikincil kamera ile destekleyecek. İkincil kameranın diyafram açıklığı ise f/1.6 olacak.

Sony Xperia XZ3 Özellikler (Sızıntı)

  • İşlemci: Snapdragon 845
  • RAM: 6GB
  • Depolama: 64GB/128GB
  • Ekran: 5.7 inç Full HD+
  • Arka Kamera: 19MP, f/1.8 + 12MP, f/1.6
  • Ön Kamera: 13MP, f/2.0
  • Batarya: 3240mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo

Belgede ilginç olan bir nokta, cihazın 2K ya da 4K ekran çözünürlüğü yerine Full HD+ ekran çözünürlüğüne sahip olması. Yine de cihazın daha yüksek çözünürlükleri desteklemesi de muhtemel. İlerleyen dönemde yeni Xperia XZ3 hakkında daha fazla sızıntı ortaya çıkacaktır. Cihazın resmi tanıtımı ise muhtemelen Ağustos sonundaki IFA’da olabilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-XZ3-specs-leak-dual-camera_id105562
30
7
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
7
5
1
0