Yahoo, 500 Milyon Yahoo Hesabının Ele Geçirildiğini Doğruladı!

2
0
0
0
0
Yahoo, 500 Milyon Yahoo Hesabının Ele Geçirildiğini Doğruladı!
Hacklenme olayları hakkında net açıklamalardan kaçınan Yahoo, nihayet 500 milyon Yahoo hesabının çalındığını resmi olarak açıkladı.

Son dönemlerde telekom operatörü Vorizon'a satılmasıyla konuşulan Yahoo, 2014 yılında veri tabanına yapılan sızıntıyla 200 milyon Yahoo hesabının çalındığı ve internete sızdırıldığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Ancak Yahoo, geçtiğimiz ay gündeme taşınan bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçınmış ve kamuoyu ile açık bir bilgi paylaşmamıştı. Vorizon tarafından satın alma işleminin iptal edilmesini istemediği için bu bilgiyi gizlediği düşünülen Yahoo, Vorizon'a dahil olmasından sonra çalıntı hesaplarla ilgili açıklama yaptı.

500 milyon hesap çalınmış!

Yahoo yaptığı açıklamada 500 milyon Yahoo hesabının çalındığını kabul etti. Daha önce 200 milyon hesap çalındığı iddiasından çok daha korkunç bir rakamda kullanıcı bilgisini kaptıran Yahoo, 2014 yılında yaşanan büyük saldırıyı kabul etmiş oldu.

Bu noktada kullanıcılardan hesapları üzerindenb bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda kontrol yapmalarını isteyen Yahoo, kullanıcıların hesap bilgilerini değiştirmeleri gerektiğini de belirtti.

Bu dev hacklenme olayının Yahoo'nun itibarı açısından nasıl bir etki göstereceği ise henüz bilinmiyor. Ayrıca bu hackleme olayının devlet destekli hackerlar tarafından yapıldığı iddiası da şu anda konuşuluyor.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0