2016 Yılında Hacklenen Yahoo, Mağdurlara 25 Bin Dolara Kadar Ödeme Yapacak

12
5
3
2
0
2016 yılında Yahoo'ya karşı iki kez düzenlenen ve hesap bilgilerinin çalınmasıyla sonuçlanan siber saldırıların yankıları sürüyor. Yeni bir açıklama yapan Yahoo, konuyla ilgili olarak kullanıcılara, 100 dolar ila 25 bin dolar ödeme yapacağını duyurdu.

İnternet tarihinin en büyük hack olaylarından bir tanesi, bir dönemin en popüler internet portallarından bir tanesi olan "Yahoo"ya karşı yapıldı. Bilgisayar korsanlarının saldırıları sonucunda milyonlarca Yahoo kullanıcısının hesap bilgileri ele geçirildi. Üstelik ele geçirilen bilgiler arasında kullanıcıların şifrelerini unuttukları zamanlarda kullanılan gizli sorular ve cevaplar bile yer alıyordu.

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamalara göre 2016 yılında Yahoo, iki kez kullanıcı verilerini çaldırdı ve ilginç bir şekilde o dönem, 3 milyara yakın hesabın bilgileri ele geçirildi. Yaşanan olaydan sonra pek çok Yahoo kullanıcısı hesabına bir daha erişim sağlayamadı ve ortaya, potansiyel anlamda çok büyük bir zarar çıktı. Ancak şimdi Yahoo, o dönem yaşanan olaylardan etkilenen kullanıcılara bazı ödemeler yapacak.

Yahoo logo

Yapılan açıklamalara göre 2012 ile 2016 yılları arasında Yahoo hesabı olan tüm kullanıcılar, Yahoo'dan 100 dolarlık ödeme talep edebilecekler. Ancak ödemenin yapılıp yapılmayacağı ise yapılacak incelemelerin sonucunda belli olacak. Yani ödeme talep eden herkese 100 dolar verilmeyecek.

Yahoo'nun ilgili mahkemeyle yapmış olduğu bu anlaşmanın bir üst kademesi daha bulunuyor. O da kullanıcıların, o dönemki maddi kayıplarını ispatlayabilmeleri halinde alabilecekleri geri ödemeler. Yapılan açıklamalara göre belirtilen yıllar arasında Yahoo hesabı olanlar ve yaşanan olaylar sonucunda hesapları çalınanlar, Yahoo'ya maddi kayıplarını ispatlamaları karşılığında 25 bin dolara kadar para iadesi başvurusu yapabilecekler. 

Yaşanan hack olayları nedeniyle maddi zarara uğrayan Yahoo kullanıcılarının sayısının 194 milyon civarında olduğu düşünülüyor. Para iadeleri nedeniyle Yahoo'nun yapacağı geri ödemelerin toplam tutarınınsa 117.5 milyon doları aşması ön görülüyor. Ancak bu geri ödeme hizmeti, şu an için sadece ABD ve İsrail ülkelerindeki Yahoo kullanıcılarını kapsıyor.

Eğer sizlerde 1 Ocak 2012 ve 21 Aralık 2016 tarihleri arasında Yahoo üyesiyseniz ve ikametgah adresiniz belirtilen ülkelerden birisiyse bu geri ödeme hizmetinden faydalanabilirsiniz. Burada bulunan bağlantıyı kullanarak geri ödeme şartlarının tüm detaylarını inceleyebilir, burada bulunan bağlantıyı kullanarak da geri ödeme talebinizi oluşturabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/kateoflahertyuk/2019/09/25/yahoo-breach-find-out-if-you-can-claim-up-to-25000/#7fb06a249b3f
12
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
3
2
0