Yahoo’ya Bak Sen: Yüz Milyonlarca Müşterisinin Hesabını Gizlice Araştırmışlar!

2
0
0
0
0
Yahoo’ya Bak Sen: Yüz Milyonlarca Müşterisinin Hesabını Gizlice Araştırmışlar!
Geçtiğimiz günlerde 500 milyon e-mail hesabının ele geçirildiğini resmi olarak açıklayan Yahoo’nun bu hesapları ABD istihbaratı için gizlice araştırdığı ortaya çıktı.

Eskiden Yahoo’da çalışan 3 kişiden alınan bilgilere göre şirket, ABD istihbaratının talebi üzerine kurduğu özel bir yazılım programıyla müşterilerinin hesaplarını gizlice taradı. Bu ‘emir’, şirketin hukuk departmanına gizli bir bildiri yoluyla gönderildi.

Eski Yahoo çalışanları, şirketin CEO’su Marissa Mayer’in ABD istihbaratının emirlerine itaat ederek eski Bilgi Güvenliği Başkanı Alex Stamos’un istifasına neden olduğunu söylediler. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında istifa eden ve şu an Facebook’un güvenliğinin başındaki isim olan Stamos, konuyla ilgili bir açıklama yapmayı reddetmiş.

ABD istihbaratı, Yahoo’dan bir grup karakteri içeren yazışmaları istemiş fakat bu karakterin ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Bunun maillerdeki bir tanım ya da eklenti olabileceği söyleniyor. Yahoo ise bu suçlamalara karşılık olarak ‘Şirketimiz, ABD yasalarıyla uyum içerisindedir’ açıklamasında bulunmuş.

Uzmanlar, NSA’in (Ulusal Güvenlik Ajansı) ve FBI’ın (Federal Soruşturma Bürosu) diğer internet şirketlerin benzer taleplerle kapısını çalmış olabileceğini düşünüyorlar. NSA’ın soruşturmalarını FBI üzerinden yürütmesinden dolayı Yahoo’dan hangi istihbaratın bilgi talebinde bulunduğu tam olarak kesinleşmemiş.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0